Evitem els refredats!!!

Avui us proposem un programa de la sèrie “Salut!” que ens oferirà una sèrie de consells sobre com evitar els refredats en aquests dies en què els canvis de temperatura es converteixen en organismes més vulnerables.

Però en aquest capítol es parla també d’altres tipus d’infeccions respiratòries com la grip, la legionel·la, la síndrome de Reye o la tuberculosi, i dóna consells per prevenir-les.

Les infeccions respiratòries són molt freqüents i cada any afecten un gran nombre de persones de totes les edats. Les més comunes són la grip i el refredat, unes malalties que són lleus per a la majoria de gent, que no necessiten tractament, però que són molt molestes. S’agafen quan es tenen baixes les defenses de l’organisme, i obliguen a frenar el ritme de vida habitual. Altres malalties respiratòries són molt més greus i alguna, com la tuberculosi, tenen una incidència cada vegada més gran. Però moltes d’aquestes afeccions es poden prevenir i per fer-ho cal conèixer quins són els factors de risc i com protegir-se’n.

Alguns dels consells més importants per prevenir les infeccions respiratòries són mantenir les defenses en forma, tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar, rentar-se les mans sovint, fer servir mocadors de paper, ventilar l’habitació on hi ha algú malalt, vacunar-se anualment de la grip si hi ha un risc elevat de complicacions o de transmetre-la i, en cas de patir-la, no fer us d’antibiòtics perquè són ineficaços davant dels virus.

Edu3.cat

Aprèn a cuidar-te amb l’Edu3!!!

+Web del programa

Deixa un comentari