L’inici del cinema a Catalunya

Aquest capítol del programa radiofònic “En guàrdia!” presenta els orígens del cinema i l’impacte social que va representar aquest invent.

La periodista Dolors Genovés, professora de la Universitat Ramon LLull, ens ofereix la seva mirada especialitzada sobre aquest període intens.

El dia dels Sants Innocents de l’any 1895 es va presentar a París per primera vegada al públic, un invent que revolucionaria els costums de milions de persones: el cinema. Un any després el desembre de 1896 el cinema arribava a Catalunya.

L’any 1891 Thomas A. Edison havia presentat un projector d’imatges: el kinetoscopi. Tot i que va patentar l’invent als EUA no ho va patentar a Europa.

L’any 1895 els germans Lumière van projectar per primera vegada una filmació en públic. Els Lumière provinents d’una família burgesa de Lió van començar amb filmacions familiars.

El cinema, el seu impacte sobre la societat i la seves implicacions en la vida quotidiana són els temes sobre els que gira aquest programa presentat per Enric Calpena i acompanyat per l’historiador del programa Oriol Junqueras.

Descobreix l’inici del cinema amb l’Edu3!!!

Edu3.cat

Web del programa

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari