La bugada: Antiguitat vs Actualitat

Comparant com es feia la bugada a l’antiguitat i com es fa a l’actualitat, he pogut observar que els productes que feien servir en l’antiguitat s’obtenien d’una manera molt més natural, cosa que reduïa el seu grau de contaminació al medi. També, ja que actualment gairebé tot el procés és fet per màquines i a l’antiguitat tot es feia a mà, la contaminació que es produeix en fer la bugada actualment és molt més elevada, ja que suposa una despesa energètica molt més gran del que suposava a l’antiguitat. I tenint en compte l’aigua, antigament es rentava molta més roba amb la mateixa aigua, ja que omplien la lacuna fullonica d’aigua i allà hi rentaven moltíssima roba, fins que l’aigua ja estava massa bruta per rentar res més, en canvi actualment cada rentadora agafa aigua nova i neta, que només es fa servir per rentar la roba d’aquella rentadora.

Per tant, tenint en compte tots aquests factors: la despesa energètica, hidràulica i l’origen dels productes, es pot dir que fer la bugada a l’antiguitat suposava un impacte mediambiental molt més petit del que suposa a l’actualitat, i era molt menys contaminant.

4 comentaris a “La bugada: Antiguitat vs Actualitat

  1. Pingback: Fer bugada a l’antiguitat | Ecologia i sostenibilitat a l'antiguitat

  2. Pingback: Fer la bugada a l’actualitat | Ecologia i sostenibilitat a l'antiguitat

  3. feia dies que donava voltes al tema de la bugada.No coneixia la vostre pag. pero amb el generic de bugada us he trobat.Us felicito.Tinc ganes de provar-ho,doncs tinc molta cendra de llenya, orina es facil de guardar i de calc es troba .Quan ho pogui fer us dic els resultats.No ho fare
    depressa,soc lent.una abraçada neta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *