Un Treball de Recerca en paper no és gens ecològic i molt car. Cal imprimir moltes pàgines i fer-ne diferents còpies pels diferents membres dels tribunals, més còpies si es vol presentar a algun premi, tot plegat és un dispendi de paper, de tinta i d’energia no renovable; per tant, vaig optar per fer un Treball de recerca gratuït i força ecològic, per això vaig optar per fer-lo en format digital i concretament en blog i dins Xtecblocs (ja que és l’entorn educatiu de la meva tutora i alhora l’utilitza en altres Treballs de Recerca ja que n’és innovadora i alhora experta). El Treball de Recerca en format blog a més de buscar informació, fer-ne una selecció, endreçar-la, redactar-la per aconseguir fer recerca, permet la possibilitat d’afegir enllaços per ampliar aquesta informació, enllaços a d’altres pàgines web on s’amplia o es relaciona aquesta informació amb l’altra, enllaços a fotografies, Google maps, formularis Google, presentacions Drive, vídeos, documentals, pel·lícules, articles de premsa, blogs, pdf….. alhora que permet també no sols la rectificació d’algun error sinó l’actualització constant, fins i tot, més enllà del lliurament del treball de recerca i alhora permet compartir-lo amb tot el món i rebre idees, opinions, suggeriments ja que un blog s’alimenta dels seus comentaris. Haig de dir que fer el Treball de recerca en format blog és més costós ja que cal fer a més de la recerca del tema triat un aprenentatge en l’edició del blog i WordPress precisament no és gaire intuïtiu, a més cal ser molt estrictes amb els drets d’autor, tant del text com de les imatges, les citacions, … Tot ha de ser Creative Commons. Ha resultat ser, però, una bona manera de veure internet i les noves tecnologies en un entorn acadèmic amb un gran potencial de recerca a la xarxa i no sols com un fet lúdic.
Tot i el format blog, en què les entrades segueixen un ordre invers i surten en primer lloc les últimes publicades, he seguit el format de Treball de recerca: índex, objectius, hipòtesi de treball, conclusions, valoració personal, agraïments…
La major part de la sostenibilitat d’una societat està determinada per la vida quotidiana que porten els seus individus. En el meu treball, ho he tingut en compte i he estudiat diferents aspectes del que formaria part de la vida quotidiana de l’actualitat i de l’antiguitat clàssica.
Com a mètode per recollir informació sobre l’antiguitat, he fet recerca entre diferents textos grecs i romans, he fet tota una sèrie d’entrevistes (i les he enregistrat en vídeos al youTube) a arqueòlegs de renom amb els que em vaig posar en contacte, i vaig llegir algun llibre que parlaven sobre aspectes de la vida quotidiana dels grecs i romans. Després, per trobar informació sobre l’actualitat m’he basat en l’actualitat de la premsa diària (diaris, revistes,…), moltes pàgines que parlaven sobre ecologia, com les de la Generalitat, i altres que tractaven també aspectes de la vida quotidiana. També he fet enquestes digitals sobre aspectes quotidians a una gran varietat de gent, aprofitant que el meu treball era en format web. Per comparar l’actualitat amb l’antiguitat, vaig intentar relacionar aspectes semblants entre la vida quotidiana en l’actualitat i en l’època dels grecs i romans, que tinguessin alguns punts semblants o oposats per establir-hi una relació i poder contrastar després de manera general, i veure les diferències i les semblances. La recerca continua i l’actualització del blog també, tant en forma d’articles, enllaços o comentaris.
M’agrada m t’expliques. Ets senzill en els teus plantejaments i alhora vols arribar al fons del que t’has plantejat. Els objectius que et proposes són molt originals i interessants pel lector.
Has fet la inventigació a partir de fonts ben il.lustrades , però has controlat la quantitat i la qualitat de les mateixes .
La teva investigació em resulta força atractiva.