TR i Comenius

Un dels principals motius pels quals vaig decidir fer aquest treball sobre la sostenibilitat a l’antiga Grècia i a Roma va ser pel projecte Comenius, un projecte en el que participen 4 països i que va sobre sostenibilitat. En aquest projecte havíem de fer un petit treball sobre algun tema relacionat amb la sostenibilitat o l’ecologia, i vaig pensar que seria bona idea ajuntar aquest petit treball amb el Treball de Recerca de segon de batxillerat. Llavors ho vaig parlar amb la Lida, la meva professora de llatí i ara tutora del TR, i em va proposar un tema que em va semblar bastant interessant i que a més estava relacionat amb la sostenibilitat, així que vaig decidir fer el TR sobre la sostenibilitat dels antics grecs i romans.

Reunió dels alumnes del Comenius

Logotip del Projecte Comenius

En el projecte Comenius hi participen 4 escoles de 4 països diferents: Alemanya, França, Anglaterra i Espanya. L’institut d’Alemanya és Marie-Curie-Gymnasium Kirchzarten, l’institut de França és Lycee Alphonse Daudet, l’institut d’Anglaterra és East Leake Academy  i l’institut  d’Espanya és l’Institut Premià de Mar, que és l’institut on estudio jo. En aquest projecte participen 24 alumnes de cada escola, aquest 24 alumnes es divideixen en tres grups de 8 alumnes, i cada grup viatja a un país diferent, de manera que cada escola rep 8 alumnes de cada país, que s’allotgen a casa dels alumnes que participen en el projecte. Els viatges i les activitats que es realitzen en cada país van sobre sostenibilitat i estan finançats, de manera que els alumnes no hagin de pagar res més que les petites despeses personals de cada alumne.

Per a aquest projecte el meu institut va obrir un bloc on es pengen totes les activitats i diferents coses que es van fent durant els viatges, de manera que tothom pot veure i participar indirectament en tot el que anem aprenent a través d’aquests intercanvis. L’institut francès també va obrir un altre bloc on també expliquen les seves vivències dels intercanvis. En els dos blocs hi ha una presentació de cada estudiant que hi participa, de manera que les persones que ens reben al país al que viatgem i les que viatgem allà ens puguem conèixer una mica millor entre nosaltres. El projecte Comenius és un projecte que dura fins al 2014, per tant encara falta molta cosa en els blocs, ja que el projecte encara dura.

[youtube]http://youtu.be/WOmbKKu3_q8[/youtube]

Un comentari a “TR i Comenius

  1. Pingback: The Bath Site | Ecologia i sostenibilitat a l'antiguitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *