Un comentari a “Ecologia a Grècia i a Roma

  1. Els Romans evidenment, i ben comprobat a l’hora de fer la tasca que sí, també contaminaven i podriem dir que son calcats a nosatres en alguns aspecrtes de la contaminació.
    Per exemple, en l’època romana, també es duia a terme la deforestació dels arbres ja que ells es preocupaven molt per la natura i el que pogués passar-li a les seves terres. En els seus inicis, tant els grecs com els romans consideraven la natura com una cosa divina i sagrada, i que s’havia de protegir per evitar enfadar els déus, en especial a Diana, que era la major protectora de la natura. Degut a les seves creences, van crear llocs sagrats, on no es podia talar cap arbre, ni pescar ni caçar, ja que creien que si hi talaven un arbre estaven matant un ésser mitològic, o que si mataven un animal podia ser un déu encarnat en un animal.
    En aquella època, també es produien incendis que arrasaven amb totes les seves plantacions i de vegades ho interpretaven com algún càstig dels Déus.
    Es va provocar un petit canvi de clima i problemes econòmics a causa de la falta de boscos, ja que en disminuir la quantitat de fusta disponible va fer augmentar els preus de la fusta.

    Per últim cal resaltar la comunicació acústica que era deguda a la quantitat de gent que hi vivia.
    A l’Antiga Roma ja es parlava sobre els problemes d’audició que podia provocar el tenir tanta contaminació acústica, i posaven com exemple les persones que vivien a les cataractes del Nil, moltes de les quals patien sordesa a una edat bastant jove.
    Així que sí, podriem afirmar que els Romans també contaminaven tal i com ho fem ara nosaltres. Un cop més hem volgut imitar el que feien en l’antiguitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *