Després del llistó tan alt que va deixar la primera promoció de Clàssics arreu, l’equip del curs 17-18 s’ha enfrontat amb il·lusió i empenta al repte d’una segona sessió de Clàssics a l’escola.
Però la gran novetat d’enguany ha estat el taller de jocs, una innovació que l’alumnat de Cultura clàssica va decidir que substituís el d’Abillament. I no és que aquest últim no hagués tingut èxit el curs 16-17, de cap manera, però van considerar que hi ha d’haver innovació per tal deixar una empremta diferent. I aquest equip agosarat se’n va sortir, sens dubte!
Ha estat tot un èxit, de nou. S’ho han passat bé tant els monitors com els monitorats i han après uns dels altres. Clàssics del 18-19, ja podeu anar pensant què fareu vosaltres! Per assessorar-vos, aquí teniu enllaçats més vídeos amb consells de la promoció anterior, opinions dels alumnes…
- Consells per al taller de cera
- Exemple de gestió del taller de cera
- Exemple de gestió del taller de tinta
- Ludi (jocs): Consells per al taller de llançament de nous
- Ludi (jocs): Joc de la corda: Consells i opinions. Què en pensen els nens dels jocs romans?
Com diuen els romans, us desitjo, a la promoció 18-19…
FORTUNA SECUNDA!!!
M’ha cridat l’atenció que els nens afirmessin que amb els aparells electrònics es diverteixen més.
M’ha semblat una activitat molt divertida i entretinguda, ja que han pogut veure i treballar com els antics romans però sempre amb llocs i passant-s’ho bé perquè si fos alguna activitat avorrida no posarien tant de empeny en realitzar-les. I gràcies a aquests vídeos podem anar agafant idees nosaltres per a quan ens toqui anar.
Aquesta activitat m’ha semblat molt interesant pels més menuts, m’ha semblat molt divertida perquè crec que és una bona nova forma d’enseyar com jugaven i com eren els romans abans. Els adolescents han tingut que treballar molt per aconseguir aixó.
M’ha semblat una activitat molt interessant sobretot per al nens, perquè han pogut veure com era la vida i el jocs del romans. També crec que aquests vídeos ens poden servir a nosaltres per quan ens toqui fer-ho agafar idees i millorar les activitats
Salve!
He trobat molt interessant aquest article perquè podem veure com els alumnes de l’any passat van fer aquest taller i va ser tot un èxit, també gràcies a noves innovacions com la secció de jocs romans. Que evidentment va animar més als nens fent que així es sentissin com els nens romans de l’època. I així continuant amb noves innovacions proposaria que el joc de les nous es podria fer amb pedres o sinó amb “saquets” d’arròs perquè aixi el pes cau abans i es menys perillós pels nens.
Salve!
M’ha agradat aquest article perquè ens fa veure com podem involucrar més als nens petits en la cultura romana, grega, etc., i fer que els hi pugui arribar a interessar.
També m’ha semblat interessant que els nens i nenes afirmessin que amb els aparells electrònics es diverteixen més que amb els jocs romans.
Trobo que pel joc de llençar nous, canviar aquestes per pedres no seria la millor opció, ja que hi hauria més possibilitats de que algun nen/a acabés ferit o es fes mal.
Vale!
Aida i Aina, estudiarem aquests propostes alternatives per al llançament de precisió, estic d’acord que les pedres són perilloses.
Coincideixo, Aina, que caldria reflexionar sobre el comentari de les nenes sobre els jocs digitals.
¡salve!
Me ha interesado el articulo y su contenido ya que nos podemos guiar sobre como hacer las actividades este curso, también me ha parecido una forma muy interesante y divertida para enseñarle a los más pequeños los clásicos, podríamos hacer los juegos un poco mas divertidos (dado que ahora los niños juegan mas que todo con aparatos electrónicos) y que sean lo mas seguros posibles.
¡Salve!
M’ha agradat molt l’article perquè podem agafar com a mostra el taller de l’any passat per fer-ho aquest any, i perquè podem veure com de bé s’ho passen els nens. Podríem agafar varies idees per aquest any de les coses que van fer els alumnes de l’any passat i a més a més innovar una mica.
El que més m’ha cridat l’atenció ha sigut l’entreteniment dels nens amb aquests jocs, em sembla que l’idea d’entretenir-los així és molt original.