Turisme virtual per Roma amb Google Street View

En un altre article ja us vaig presentar una web amb una eina interactiva molt interessant per fer turisme virtual sense moure’s de casa. Es tracta de 360 cities, un lloc web que ens permet visionar panoràmiques esfèriques en alta resolució d’indrets de tot el món, captades i posades a disposició de la comunitat pels mateixos usuaris. Com així ens indica el seu nom, l’aplicatiu de 360cities disposa d’un visor interactiu que permet al visitant capgirar 360º l’escenari mostrat per les imatges, tant vertical com horitzontalment, recreant a l’usuari una sensació visual molt pròxima a la realitat.  Això sí, els usuaris que vulguin carregar imatges a 360cities han de disposar d’una màquina fotogràfica amb una òptica i un suport especial, per poder fer les preses fotogràfiques amb el format requerit per la web. 

Ara, us vull parlar de Google Street View, una aplicació del tità Google que va veure la llum fa un parell d’anys, una estrena que, en el seu moment, no va estar exempta de certa polèmica per la qüestió de la privacitat. Street View té unes característiques i funcions similars a 360cities, amb la principal diferència que les imatges que ens permet visionar han estat captades i processades per encàrrec directe de Google, i no per usuaris particulars. Com que l’aplicatiu s’havia d’integrat en el mateix Google Maps, Google va contractar els serveis d’empreses especialitzades en la captació d’imatges en moviment, que els darrers tres anys s’han passejat (i encara ho fan) pels carrers de pobles i ciutats. Les escenes són captades des d’uns vehicles equipats amb càmeres exteriors de fotografia i vídeo.

Com 360cities, la principal finalitat de Street View és recrear la sensació d’un passeig virtual per les places i els carrers de les principals ciutats, des de la perspectiva d’un observador que viatja en un vehicle pel mig del carrer. La navegació que ofereix Street View (els salts entre una imatge i la seva contigua) és més fidedigna i acurada que en 360 Cities, tot i que aquest últim presenta una resolució superior en les imatges. Les dues eines són molt pràctiques per visitar virtualment aquells monuments i edificis històrics que desitgem conèixer.

Espero que amb aquesta nova aplicació Googleliana pogueu gaudir d’un tomb virtual per aquells indrets i ciutats que desitgeu trepitjar ben aviat o que hàgiu visitat i volgueu rememorar l’experiència. Com s’ha esmentat abans, Google no ha obtingut encara els permisos per poder passejar-se per tots els indrets del món i, de moment, sembla que les escenes de ciutats emblemàtiques com Atenes hauran d’esperar. No obstant, aquí us deixo la meva proposta de passeig virtual pels vols del Colosseu romà i axí podreu fer-ne la comparació amb 360Cities:


Bon passeig!

5 thoughts on “Turisme virtual per Roma amb Google Street View

 1. Gabi

  Jo crec que Street View és una eina meravellosa, que democratitza la difusió del coneixement a Internet i que aporta beneficis a l’educació. Respecte a les crítiques i els impediments que s’ha trobat en alguns indrets, com en el cas d’altres multinacionals americanes com Disney o la Coca Cola, faci el que faci Google serà motiu de polèmica i crítica. Segur que els que critiquen de forma més aferrissada Street View per la qüestió de la privacitat són després els primers en tenir penjada la seva vida a facebook, Twiter o altres fotologs. Jo també em faig una altra pregunta que m’agradria que algun sociòleg em contestés: Per què som tant punyents i prim-mirats amb iniciatives com la de Google, amb l’evident repercussió d’un sector de la premsa, i en canvi la descàrrega il·legal de pel·lícules d’Internet gaudeix de la simpatia i el favor general del públic?
  Precisament he trobat aquesta recent informació http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5jIY7N9MAPC0lcoOeGjT6iGylKV0g de l’agència EFE que descriu les dificultats del servei en païssos com Grècia i Suissa.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Gabi, per deixar aquí la teva opinió i l’enllaç. No sóc sociòlega per tant només et puc dir que l’ésser humà és de mena contradictori; tens tota la raó.

 3. Oriol García

  Quins records em porta aquest Google street! Recordo que el meu germà va anar a viure a Leeds, una ciutat d’Inglaterra i em volía enseñar on vivía, i per aquest mètode, vaig veure perfectament el carrer on vivia, la seva casa y tot el que hi había al voltant. Penso que es una eina molt útil per veure cualsevol lloc del mon que t’interesi.

 4. F. Xavier Gras

  Salve!

  Remenant el bloc he trobat aquest enllaç, que no se per què m’ha cridat l’atenció, i hi he trobat aquesta eina de Google la qual permet que la gent pengi les seves imatges en forma de recorregut (que en pantalla completa, es una experiència única, et sembla que siguis allà mateix).
  Està molt bé i hi he estat una bona estona passejant, a més a més d’haver entrat al Coliseu Romà.

  Increïble i la recomano!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *