Els balnea d’Ilturo amb 3D

A Cabrera de Mar al Maresme, s’han trobat les restes romanes pertanyents a una ciutat romana al peu d’un dels tres poblats ibèrics més importants de la península i que va ser capital de la Laietània. Malauradament no hi ha recursos per obrir al públic i fer visitables les restes romanes de Ca l’Arnau o de destapar altres jaciments romans que romanen amagats. Mentrestant, Cabrera de Mar: Arqueologia i Patrimoni ens il·lustrarà didàcticament.  Gràcies a una llicència d’estudis retribuïts que atorga el Departament d’Educació, i amb el finançament de la Generalitat, l’Ajuntament de Cabrera de Mar i la Fundació Caixa Catalunya, l’historiador Josep Maria Rovira i l’enginyer tècnic Ferran Bayés amb el suport científic i tècnic de la Universitat de Barcelona, així com del Grup d’Història del Casal de Mataró han posat a disposició dels alumnes de primària i de secundària un dossier didàctic i unes reconstruccions virtuals mitjançant les quals els escolars es podran apropar a aquest important passat ibèric, romà, medieval i recent amb el coneixement de la masia de Can Bartomeu. Per a fer-ho més real hi han posat l’ésser humà en situació i entorn real. Us recomano, ara per ara, la reconstrucció virtual dels banys públics romans on s’hi poden observar amb tot detall les instal·lacions d’aigua freda i calenta.

nova web de cabrera

P.D.:

3 thoughts on “Els balnea d’Ilturo amb 3D

  1. Fatima el Hanini

    Salve !

    M’alegra saber que cada vegada es trobin més jaciments romans , la pena es que no es puguin visitar per les seves condicions.

    Vale !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *