Back to Bach

Johann Sebastian Bach


[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/tarasca/1363466.rm" width="322" height="288"/]

“Tarasca” repassa algunes de les reinvencions i reinterpretacions que han fet diversos músics de les composicions de Johann Sebastian Bach, coincidint amb el 250è aniversari de la seva mort.

El reportatge fa un recorregut per alguns dels autors del segle XX que han fet adaptacions de la música de Bach. Comença a la dècada del 1930, a Rio de Janeiro, quan el músic brasiler Heitor Villa-Lobos (1887-1959) compon les cèlebres “Bachianas Brasileiras”, una mescla inèdita de barroc i folklore popular brasiler.

L’acció es trasllada a la Rússia estalinista, quan Dmitri Xostakòvitx (1906-1975), temptat de fugir a Occident, es refugia en la música de Bach per eludir les imposicions estètiques del Partit Comunista.

D’altra banda, el pianista de jazz francès Jacques Loussier transforma una partitura bachiana en ritme de swing. Segons Loussier, la música de Bach permet improvisar molt. El pianista explica com va conèixer aquesta música i parla de
l’adaptació que ha fet de les “Variacions Goldberg”.

Finalment, la companyia de ballet de Nacho Duato mostra com els ballarins donen moviment i vida a les notes i la música del compositor alemany.

Web del programa

+info

logo.png

Equip Edu3.cat

Deixa un comentari