Jocs tradicionals a Catalunya

Quin són els teus jocs preferits? Quina és el teu millor record dels jocs d’infantesa? Comparteix els teus jocs amb els amics de l’Edu3.cat !

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/socials/5m5827.rm" width="322" height="288"/]

Catalunya té una rica tradició de jocs populars. Un patrimoni lúdic i cultural que s’ha anat transmetent de pares a fills, generació rere generació, per tota la geografia, formant part de la nostra identitat.

Avui, els jocs tradicionals es practiquen de manera diferent i amb regles peculiars segons l’indret on es juguen. Però, a tot arreu, constitueixen una manifestació simbòlica que expressa la manera pròpia de ser i de sentir la vida dels seus protagonistes.
Enregistrat el 1999 a Amposta, Barcelona, Esterri d’Àneu i Lleida, aquest vídeo introdueix part d’aquests missatges, mostrant de forma didàctica com es juguen els jocs tradicionals següents: els patacons; els ossets; la xarranca; l’olla barrejada; la baldufa; el joc del nus; Sant Joan de les caramelles; el gat i el ratolí; l’un, dos, tres, pica paret; el bèlit i el marro.

+info

Patacons, ossets o l’olla barrejada: quin és el teu joc preferit? Envia’ns la teva proposta a l’ecorreu de l’Edu3 i et dedicarem un post en aquest bloc o col·labora afegint el teu coneixement dels jocs tradicionals catalans amb un article de la Vikipèdia.

Esperem les teves propostes i aportacions!

logo.png

Equip Edu3.cat

Deixa un comentari