“LIC. La bona pràctica”, una sèrie del Departament d’Educació a l’Edu3.cat

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya produeix aquesta sèrie, en què les escoles i els instituts catalans mostren bones pràctiques o propostes docents enginyoses que la resta de centres poden adaptar al seu entorn.

LIC. La bona pràctica” presenta a Edu3.cat episodis com els següents:

LIC

“Anticipació de continguts de medi social” (CEIP Nadal)

Al CEIP Nadal de Sant Feliu de Llobregat l’alumnat nouvingut aprèn la llengua amb aquesta pràctica de geografia.

CEIP Parellada

“Mercat solidari” (CEIP Parellada)

Els nens de l’Aula d’Acollida del CEIP Parellada de Sant Boi de Llobregat van organitzar un mercat solidari (amb objectes aportats per l’alumnat, els mestres, els familiars i els comerciants del barri) per col·laborar a la Marató de TV3 sobre les malalties cardiovasculars. Aquesta bona pràctica vol sensibilitzar els participants amb els problemes de salut i amb la possibilitat de reutilitzar els objectes que ja no es fan servir.

IES Miquel Tarradell

El centre educatiu acollidor II” (IES Miquel Tarradell)

L’IES Miquel Tarradell de Barcelona i el CEIP Montseny de Vic aporten eines metodològiques -tant d’aclariment conceptual com d’intervenció professional- per ajudar en les tasques de reducció de l’exclusió i d’educació de ciutadans autònoms i crítics, però solidaris i respectuosos amb la diversitat humana.

CEIP Can Puig

“Treball cooperatiu” (CEIP Can Puig)

L’experiència es basa en la utilització sistemàtica i habitual del treball cooperatiu en les aules del Cicle Superior de Primària. Els objectius fonamentals són millorar el rendiment de l’alumnat i el clima a l’aula, així com potenciar l’autonomia i la responsabilitat individual i grupal, tot fent que l’alumne sigui l’autèntic protagonista del seu aprenentatge.

Per assegurar aquest objectiu, la pràctica incideix en la manera d’organitzar i agrupar els alumnes a l’aula, en la tipologia d’activitats que s’hi realitzen, la manera de planificar i temporalitzar el treball, i l’avaluació.

Es presta especial atenció a les habilitats i actituds necessàries per al treball cooperatiu. I, per això, l’experiència també suposa un canvi en el perfil i els rols del professorat. En general, el treball cooperatiu es constata com una bona eina per a l’atenció inclusiva a la diversitat dins l’aula ordinària.

CEIP Juan Ramón Jiménez

“Apadrinament lector” (CEIP Juan Ramón Jiménez)

Aquest vídeo presenta diverses pràctiques docents que duu a terme la Subdirecció General de Llengua i Cohesió social. En aquest cas, veurem una pràctica desenvolupada al CEIP Juan Ramón Jiménez de Martorell, on els alumnes més grans ajuden a aprendre a llegir als més petits.

 

Propostes, sens dubte, molt interessants de què podem aprendre tots.

Per a conèixer-ne altres, no dubtis en consultar l’Edu3.cat!

Equip Edu3.cat

Un pensament a ““LIC. La bona pràctica”, una sèrie del Departament d’Educació a l’Edu3.cat

  1. Retroenllaç: Actualització de la metodologia d’immersió en l’actual context sociolingüístic » Blog Archive » Uns blocs interessants

Deixa un comentari