Hi havia una vegada dos gats que eren germans,un era de color negre i l’altre atigrat gris . Els dos tenien els ulls verds i els dos vivien al camp.Quan tenien 9 mesos van xafar amb el cotxe a la seva mare.Els dos gatets es van quedar molt trists.

Llavors el gat negre se’n va anar a la ciutat per a poder viure millor i l’altre es va quedar a la masia.
Al cap d’uns anys el gat atigrat li va escriure una carta al seu germà de la ciutat per veure ‘s i passar uns dies amb ell al camp.
Quan va arribar a la masia, el germà de la ciutat li va dir:

-Si que vius malament ,dorms a la palla i has de caçar ratolins per menjar.Has de venir tu també a la ciutat uns dies i veura’s com es viu bé.

Així ho van fer,El gat de camp va acompanyar al seu germà a la ciutat.El gat de ciutat li va ensenyar al seu germà que s’esmunyia al menjador de la casa i es menjava les sobres dels banquets i dormia a les golfes en una muntanya de roba .

Quan era l’hora de sopar els dos gats es van esmunyir al menjador i llavors van començar a menjar.
Al cap d’una estona van venir els amos de la casa i amb escombres els van amenaçar , els va anar d’uns segons perquè es podessin amagar a les golfes.Quan van haver marxat els amos ,el gat artigrat va fer les maletes i li va dir al seu germà:

-Prefereixo menjar poc i viure tranquil , adeu germanet!

Llavors els dos germans es trobaven en un poble on no hi havia tan perill i s’hi estava còmode.

Blau 5é