L’ empaitagrills i la noia de la Lluna 2

Arriba la Guerra Civil i la postguerra . A Menorca , com a tot arreu hi ha gana .El pare d’ en Quel vol tornar a caçar vells marins per fer diners però en Quel s’ hi resisteix . Finalment, però no hi ha més remei i un dia surten i en cacen un . En aquell mateix moment , la Laura, que està vora el mar, inquieta per en Quel, es arrosegada per una onada i mor. Quan en Quel i el seu pare arriben al port troben la Laura morta : porta el mateix vestit blanc que el dia que es van conéixer . S ‘ ha complert la llegenda : només alliberant un vell marí podrà tornar la Laura .
En Roger li promet que ajudarà en Quel a alliberar un vell marí , però a l’ arribar a casa es troba que han de marxar cap a Barcelona i no saben quan podrà tornar . El seu pare li promet que tornaran però no poden tornar fins al cap de tres anys quan en Roger ja té dotze anys .
L’ estiu que tornen troba a en Quel malant a casa de la seva filla .En Quel s’ha tornat boig buscant vells marins .Reconeix al noi i li diu que n’ha vist a vora de cap Cavalleria . El noi l’ endemà surt a buscar-ne però no en troba . Un altre dia després de parlar amb els pescadors en troba un de petit enganxat en una xarxa i l’ allibera: ha complert la promesa. En aquell moment en Quel mor, però abans de morir li ha semblat veure a a Laura al peu del llit i mor en pau .
Quan arriba a Na Macaret en Roger es posa molt trist per la mort d’ en Quel i perquè pensa que el vell pescador no ha mort en pau .Aquella nit se’n va vora el mar . Al cap d’ una mica veu darrere seu una noia molt bonica de la seva edat . Porta un vestit blanc i es diu Laura .Els dos joves s’ enamoren . Van a veure en Quel i en Roger s’ adona quan li agafa la mà que el pescador ha mort en pau. Els dos nois, dies més tard ajuden a uns científics a portar vells marins cap a una reserva a l’ illa de Cabrera . Finalment a la nit els grills tornen a cantar .

Tornar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top