En Ploramiques i els animals

Els alumnes de 3er aquest primer trimestre han llegit el llibre , “En Ploramiques i els animals “.

Títol :En Ploramiques i els animals

Autor : Joaquim Carbó

Resum : En una tribu d’ indis néixer un nen que no parava mai de plorar . A mesura que creixia continuava plorant, així que els membres de la tribu van obligar als pares a viure a les afores del poblat . Li van posar Ploramiques .. La seva mare per no sentir-lo el va penjar a una rama del bosc. A la nit quan el va anar a buscar es va sorprendre perquè el nen no plorava sinó que reia envoltat de tota mena d’ animals.
Quan en Ploramiques es va fer gran els seus pares van morir i ell es va quedar sol. No treballava , al principi la gent li donava menjar però al final se’n van cansar .Ell va anar a demanar ajuda al vell del poblat i aquest li va donar menjar . Quan se’l va acabar hi va tornar i al no trobar el vell es va emportar el menjar i quan el vell el va veure li va dir que marxés del poblat i que només tornés si era per ser com cal.
En Ploramiques va trobar el cavall i el cavall el va posar a treballar per ell. Un dia en Ploramiques va anar a buscar unes herbes pel cavall i va trobar u llop que havia caigut en un parany . El noi li va fer prometre que el trauria del parany si li prometia que l’ ajudaria a deslliurar- se del el cavall . Després de una discussió el llop va acceptar . Una vegada fora van planejar com reduir el cavall . En Ploramiques va explicar al seu company que la part més feble del cavall eren els turmells .
Quan el cavall va veure que venia en Ploramiques i el llop, encara que ell era més fort , es va posar en guàrdia . El noi va pujar a un arbre i quan el cavall va passar per sota li va pujar a sobre i després d’ una estona i de l’ ajut del llop que mossegava els turmells del cavall va aconseguir domesticar-lo.
Després d’ uns dies de conviure van tornar al poblat . Els indis de la tribu es van sorprendre ja que no havien vist mai un cavall ni un llop domesticat . Els membres de la tribu el van acceptar i a partir d’ aquell dia el cavall treballava transportant els vells indis que no podien caminar i llop era l’ encarregat de jugar amb els nens de dia i vigilar el poblat de nit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top