Pressió

Pressió

En les acivitats de pressió hem observat la pressió que exerceix l’ aire sobre el paper plastificat amb el que hem tapat un got d’ aigua i al girar-lo cap per avall l’ aigua no cau per la pressió que exerceix l’ aire sobre la cartoluna i que és igual al pes de l’ aigua .
En una segona experiència hem penjat dues pilotes de ping-pong separades per uns 10 centímetres , hem bufat amb una palla de refresc entre les dues pilotes- i no coincidint amb la hipòtesis dels alumnes que havien previst que les pilotes es separarien- les pilotes de ping-pong s’ apropen fins a tocar-se . L’ explicació és que al bufar fem baixar la pressió que hi havia i les pilotetes s’ apropen .
En la següent experiència hem posat un regle sota d’un diari obert.Els alumnes havien de donar un cop sec a la punta del diari i observar que passava . La hipòtesis dels alumnes era que el diari s’ aixecaria . A l’ hora de donar el cop el diari no s’ ha aixecat —-(la pressió que exerceix el diari és més forta que el cop que hi hem donat ).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top