Les nostres lectures

En aquesta pàgina hi escrurem les valoracions i els resums dels llibres que anem treballant .Començarem amb el llibre que han llegit a 6è .

TÍTOL :  La rebel·lió dels animals

Autor : George Orwell

Editorial : Edicions 62

Resum

Un dia uns animals d’ un mas d’ Anglaterra van fer una reunió per planejar una rebel·lió jaque el seu amo els tractava molt malament . El Major , el porc  més savi i més vell del mas els va reunir .  Els va dir que havien de  rebelar-se . Una nit es van rebe·lar i van fer marxar al senyor Jons  , l’  amo del mas i a la seva dona. Els animals van decidir canviar el nom del mass : ara es diria Mas dels Animals . Van  escriure a la paret els 7 manaments . El vell Major es va morir . Els porcs eren els que manaven . En un principi tot anava bé .El Napoleo i l’Snowball eren els que manaven . En Napoleó va posar en contra l S’nowbal ,el porc més savi, a tots els animals . El que pensava el porc savi afavoria a tots els animals mentre que els interessos del Napoleó només el beneficiaven a ell i als altres porcs . El humans van atacar però els animals vam guanyar la batalla. Finalment  van fer fora l’ Snowall, acusat de traició .Des d` aquell moment els porc feien el que volien. Els porcs incumplen les normes . Un dels porcs, L’Squealer canviava els manaments  i els xais eren els primers en donar-li la raó .Sempre es feia el que pensava el Napoleó .
Entre tots van millorar la granja construint un molí. El Boxer, el cavall, era el més teballador. La Clover i en Benjami veien que el mas no anava bé. No es queixaven perquè l’Squaler sempre acabava  tenint la raó. El mas cada vegada produia més però els animals menjaven menys i tot s’ ho quedaven els porcs per menjar i per vendre. Finalment es van eliminar els manaments .  Només va  quedar ” tots els animals són iguals però alguns són més iguals que els altres. Finalment convidaren als massos  veins  a veure el funcionament del mas. A l’hora de sopar s’asseuen  els porcs i els humans a la taula i discuteixen . Mentrestant els altres animals veien, per la finestra ,que els porcs i els humans eren igual

Opinio personal: no m’ha agradat perquè quan se’n va l’Snowball tots els porcs fan el  que volen i només es beneficien ells .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top