UNA HISTORIA DE NADAL

Fa uns 2000 anys , vivia un rei que es deia Baltasar.Vivia a Síria a la capital, en un palau molt gran.Tenia 30 anys , era alt , gros , i molt intel·ligent com el seu pare . Encara no estava casat.

El dia 3 de novembre era el dia de la seva coronació .Va convidar molts prínceps , princeses, reis… de Líban, Aràbia Saudí i de d’altres llocs. A la celebració va conèixer dos reis que es deien Gaspar d’Egipte i Melcior d’Israel i en poca estona es van fer amics.

Unes setmanes més tard els va convidar als seus dos amics al seu palau.Aquella mateixa nit allà a les deu se’ls hi va aparèixer un àngel i els hi va dir :
-El nou rei ha de néixer seguiu l’estrella que més brilla i us guiarà fins al lloc on ha de néixer!
Van dir als servents que preparessin les coses necessàries per fer el viatge , menjar , roba i uns regals molt especials per al Nadó i com que era una zona de desert necessitaven camells.

Quan ho van tenir tot preparat van començar a caminar seguint l’estrella . A la nit caminaven i al matí descansaven. Després de moltes nits viatjant es va posar la boira i no podien veure l’estrella.
Baltasar va pensar que si pujava d’alt d’una muntanya de sorra i pedres podria saber si anaven en la direcció correcta.
Un mes més tard ja eren a Judea. Van anar a visitar al rei Herodes per donar-li la notícia: Que el rei havia de néixer. Herodes es va enfadar molt ja que ell volia ser l’únic rei.
Els tres reis van continuar fent camí tot seguint l’estrella fins que va parar a Betlem . No es van adonar que un enviat d’Herodes els seguia perquè volia agafar al nen Jesús. Sort que a Baltasar li va caure una moneda , es va girar per agafar-la llavors va veure que els seguien. Sense dir-li res va avisar als seus amics . Es van amagar en un hostal i van pensar un pla
per despistar-lo .
Al cap d’una estona van sortir de l’hostal, amagats .Van fer un forat a terra llavors el van cobrir amb les fulles i les branques.
L’home els va veure i els va voler seguir, va caure al forat.Com que era molt profund no va poder sortir.
Van continuar seguint l’estrella fins una establia molt humil on hi van trobar el nou Rei i li van entregar els regals, l’or, la mirra,i l’encens . Després van marxar i van tornar per un altre camí.

Blau 5é