Les guerres mèdiques i els tràgics grecs

Després d’elaborar la infografia de les guerres mèdiques, he realitzat la infografia que relaciona la guerra naval de Salamina i els tres tràgics grecs: Èsquil, Sòfocles i Eurípides.

Infografia Camila Arigón

Camila Arigón
2n batxillerat Grec

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Les guerres mèdiques i els tràgics grecs

 1. Retroenllaç: Les guerres mèdiques i els tràgic...

 2. Robert Cepeda diu:

  Un bon article, aquest article relaciona molt be a tres grans personalitats de l’epoca amb una data que te relevancia a la historia grega. Els tres son uns magnifics esriptors grecs.

 3. Joaquin diu:

  XAIPE¡¡
  Las guerras médicas fueron una serie de conflictos entre el Imperio aqueménida de Persia y las ciudades-estado del mundo helénico que comenzaron en 490 a. C. y se extendieron hasta 478 a. C. La colisión entre el fragmentado mundo político de la antigua Grecia y el enorme imperio persa comenzó cuando Ciro II el Grande conquistó Jonia en 547 a. C. y tuvo dos momentos críticos en las dos expediciones fallidas de los persas contra Grecia, en 490 y 480-479 a. C., conocidas respectivamente como Primera y Segunda Guerra Médica. El enfrentamiento entre griegos y persas, del que
  las guerras Médicas fueron solo una fase, duró en total más de dos siglos y culminó con la conquista y disolución del Imperio aqueménida por Alejandro Magno en el siglo siguiente.

  Los propios griegos se refirieron a estas guerras como el «Asunto Medo» (Μηδικά, Mĕdiká), pues aunque eran perfectamente conscientes de que el Imperio aqueménida, su enemigo, estaba gobernado por una dinastía persa, conservaron para éste el nombre con que fue conocido antes, Media, una región contigua a Persia sometida a su imperio.

 4. Marina diu:

  Eurípides, Sòfocless i èsquil van ser els autors de la tràgedia. Les guerres Mèdiques van causar molt descontentament a la població i per això es va començar a escriure tràgedia com a forma de crítica social.

 5. Míriam diu:

  Els pares de la tragèdia van ser Eurípides, Sòfocles i Èsquil i van fer que la tragèdia fos molt important a partir del segle V a.C.
  Les guerres Mèdiques van durar molts segles i van causar molt descontentament en la població. Per això es va començar a escriure tragèdia com a forma de fer alguna crítica social i, sobre tot, com a forma d’expressar tot el doler que la població sentia després de passar tants segles de guerres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *