“Homer, encara” de Joma

L’artista Joma torna amb la Ilíada i l’Odissea d’Homer a l’exposició “Homer, encara” que acaba d’inaugurar a Teià (El Maresme) i que es podrà visitar fins al 24 d’abril de 2022 a la CMC la Unió (c/ Berenguer Raudors, 3). Es tracta de sis escultures de fusta de roure i metalls (bronze, plom i ferro), cadascuna d’elles amb un breu text incorporat que les interpel·la des de la nostra mirada del segle XXI.

Neguit

Nèstor, l’assenyat de la guerra de Troia, recorda l’expedició ja ancià, segles després, i s’adona que no van preguntar a Hèlena com li anava amb Paris i si estava bé amb la decisió que havia pres. I pensa ara que potser van ser ells, els aqueus, qui finalment van segrestar la bella.

JOMA, “Homer, encara”

  • Què opineu del text de “Neguit”? Té raó Nèstor? Què creieu que hagués volgut Hèlena?

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Art, Èpica, Foment lectura, General, Mitologia, PAU Grec, Personatges, Pervivència, Selecció de textos i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *