Què hem fet

Vam començar a escriure a Literatura grega a escena com una tasca acadèmica qualsevol, doncs la finalitat principal d’aquest bloc és de conèixer els autors imprescindibles de la literatura grega i d’aprendre sobre les obres clàssiques gregues que encara avui llegim i admirem.

Ens agrada llegir i ens agrada escriure, així que quan la nostra professora de Llatí i de Grec, editora del bloc El Fil de les Clàssiques, Margalida Capellà Soler, ens va presentar la possibilitat de començar un bloc, ens va semblar una gran idea, no només pel contingut clàssic, sinó també com un reforç autodidàctic de competències comunicatives i digitals, així com el treball cooperatiu.

No és la primera vegada que escrivim en un bloc, hem estat participant en Aracne Fila i Fila, L’empremta d’Orfeu i en La cinta de Nike durant els últims quatre anys i, com la Laura, molts de nosaltres hem fet el  Treball de recerca en format bloc, i cal dir que poc a poc hem anat millorant en la nostra expressió escrita i ens hem anat adaptant a les noves tecnologies, coneixement indispensable en la nostra societat. Per aquest motiu, la majoria dels articles d’aquest bloc estan enllaçats amb apunts d’Aracne Fila i FilaLa cinta de Nike i Òpera amb referents, així com de El Fil de les Clàssiques.

A Literatura grega a escena, hi podem trobar informació sobre els gèneres més representatius de la literatura grega: l’èpica, la lírica i el gènere dramàtic (tragèdia i comèdia). Els articles tracten des de les biografies dels autors grecs més importants (HomerApol·loni de RodesPíndar,Safo de LesbosSemònides d’AmorgosSemònides de Ceosel cànon de les poetesses greguesÈsquilSòfoclesEurípidesAristòfanes i Menandre) a l’anàlisi formal de les seves obres literàries (Antígona de Sòfocles i Medea d’Eurípides). Des de l’actualitat política i cultural amb referències literàries gregues (Antígona a la premsaAntígona a la ràdioMedea a escena) a la seva pervivència en l’art i en la vida quotidiana (Pervivència de Medea a “La sang” de Mercè RodoredaInfluència d’Antígona en el cinemaDe Sòfocles a EspriuAntígona feta carrer!Medea de PassoliniMedea de Cherubini).

Gràcies a la recerca i la síntesi de la informació que hem anat cercant, ara aquest bloc disposa d’articles documentats i redactats acuradament, articles que poden ser de gran ajuda per als alumnes sobretot del Batxillerat Humanístic i Social i concretament per a l’assignatura de Grec de segon i per això l’hem donat a conèixer al bloc Aracne fila i fila. Esperem doncs, que el nostre bloc enriqueixi el món clàssic digital i us animi, si encara no ho feu, a llegir els clàssics per entendre millor el nostre present i preparar-nos bé per al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *