Literatura grega a escena recull el premi “Es de Libro” a Madrid

El passat dia 25 de maig de 2013 en Bernat Ancochea, el director de l’Institut Premià; la Margalida Capellà, la nostra tutora; la Laura Luna; la Núria Yela i jo, la Laia Muñoz vam anar a Madrid a recollir el premi “Es de Libro” (patrocinat per CEDRO) que guardonava Literatura grega a escena com el millor treball en format digital de la categoria de Batxillerat/Cicles formatius de tota Espanya. A més a més, els nostres familiars ens van acompanyar en aquesta jornada tan important.

L’acte va començar a les 12h i en primer lloc, els tres membres representants del jurat (Pedro de Andrés, president de CEDRO; Teresa Lizaranzu, directora general de la Política i Indústries culturals i del llibre; i Magdalena Vinent, directora general de CEDRO)  van explicar-nos en què consistia el concurs “Es de Libro” i quin tipus de treballs s’havien presentat en les sis edicions anteriors. També van afegir que l’edició d’enguany és la primera que requereix que els treballs siguin en format bloc.

 photo A_zps9a91dc2d.jpgEls il·lustres Pedro de Andrés, Teresa Lizaranzu i Magdalena Vinent van ser els representants del jurat. Fotografia de Carla Muñoz Osorio.

A continuació vam passar a l’entrega de premis i diplomes. Cadascun dels grups guanyadors (Quem planta lume ao monte?, Las cartas que escibió Vicent i Literatura grega a escena) pujava a l’escenari i feia un discurs explicant en què consistia el seu treball i què l’havia aportat. Vet aquí el nostre:

Tot seguit ens feien baixar per a recollir el diploma, el premi (una Tablet) i un xec amb valor de 60 euros en l’adquisició de llibres. A més a més la nostra tutora i el nostre director van rebre un altre xec amb valor de 300 euros per l’ampliació de la biblioteca de grec de l’Institut.

 photo B_zps5a962304.jpg

En Bernat Ancochea, la Margalida Capellà, la Núria Yela, la Laura Luna i jo, la Laia Muñoz, amb els diplomes i els premis. Fotografia de Carla Muñoz Osorio.

Més endavant els membres del jurat ens van donar l’enhorabona per la nostra feina i van parlar de la importància de les TIC a l’aula, les quals posen a l’abast la informació que necessitem i per aquest motiu facilita la investigació i la realització de tasques acadèmiques. El president de CEDRO, Pedro de Andrés, també va afegir que el principal objectiu d’ “Es de Libro” es fomentar entre els alumnes l’elaboració de treballs d’investigació originals i creatius, així com ensenyar a respectar els drets d’autor. També es va premiar a l’International College Spain com a centre exemplar en l’ús de les TIC i en el respecte dels drets d’autor.

CEDRO 3

La Núria, la Laura i jo escoltant el discurs del jurat. Fotografia de Fernando Moreno.

Per últim, el jurat i els grups guanyadors amb els seus respectius tutors i directors ens vam fer una fotografia de grup. A continuació ens van oferir un deliciós aperitiu mentre parlàvem amb alguns professors, representants d’ “Es de Libro” i CEDRO i els altres alumnes guardonats. Ens va sorprendre que el nostre treball hagués tingut tant d’èxit i que tothom ens felicités per la nostra feina, a més a més els membres del concurs van confessar-nos que els va semblar molt difícil escollir entre El Cel dels mites (el bloc de l’Andrea i la Irina Balart Casanovas, de 1r de Batxillerat, que també participaven) i Literatura grega a escena; els va saber molt de greu que només es pogués premiar un treball. Així doncs, des de Literatura grega a escena voldríem felicitar les bessones Balart pel seu treball i les animem a que el continuïn ampliant.

CEDRO 4

Fotografia de grup dels guanyadors d’ “Es de Libro” amb els tutors i directors dels seus centres educatius i amb l’il·lustre acompanyament dels tres representants del jurat. Imatge de Fernando Moreno.

Per concloure, podem dir que l’entrega de premis va ser una experiència emocionant i inoblidable, en la que ens ho vam passar molt bé i vam tenir l’oportunitat de conèixer gent molt interessant. Un bon regal dels déus després d’un gran esforç!

Aquest article s'ha publicat dins de Conferències, General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Literatura grega a escena recull el premi “Es de Libro” a Madrid

 1. Zícora diu:

  Salve.

  Moltes felicitats noies. Les fotografies han quedat realment bé. Vareu fer un bloc excepcional on demostreu a molta gent la importància que ha tingut, i té, la literatura grega. Crec que això de fer-ho en format digital és una gran idea, ja que gràcies a les noves tecnologies podeu difondre les vostres idees i fer-les arribar a moltíssima gent, d’igual manera que dels altres també es pot aprendre. Us mereixíeu de sobre ser les guanyadores i espero que a la llarg aconseguiu moltes més coses tan positives com aquesta.

  Enhorabona!.

  Vale.

 2. Margalida Capellà Soler diu:

  L’enhorabona també per la crònica!
  Laia, us he afegit els vídeos publicats a El Fil de les Clàssiques, tanmateix no crec que el temps esborri aquest bell record!

 3. Coloma Blanes diu:

  Amb quin goix llegeisc aquestes tan bones noves! Enhorabona per el magnific resultat del vostre treball fruit de la vostra profunda entrega i vocaciò. Que no sigui el darrer ni el mè petit guardò que rebeu . Vull compartir amb vosaltres l’alegria que sentiu. Coloma

  • Margalida Capellà Soler diu:

   Quina alegria que hàgiu comentat, Coloma! En certa manera, el guardó també és vostre perquè jo he ensenyat a les meves alumnes bona part del que em vàreu ensenyar! Crec que us agradarà també aquest apunt en un altre bloc nostre, guardonat amb el centaure d’or de Chiron 2013!
   Una forta aferrada pes coll!

 4. Laia Muñoz Osorio diu:

  Benvolguda, senyora Coloma Blanes!

  La Margalida té raó, una part del premi li pertany a vostè perquè el que nosaltres hem treballat i après a partir de l’elaboració d’aquest bloc ha estat possible gràcies a la Margalida, que a la vegada ens ha ensenyat els coneixement que vostè li va donar en el seu moment.

  Moltes gràcies per les seves felicitacions i per la informació sobre literatura grega que hem “heretat” a través de la Margalida.

 5. Retroenllaç: Literatura grega a escena, bloc destacat a Xtec i a Xtecblocs | Literatura grega a escena

 6. Retroenllaç: L’institut Premià de Mar rep quatre mencions extraordinàries a Esdelibro 2014 | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *