Simònides de Ceos

Simònides de Ceos (Σιμωνίδης ὁ Κεῖος) va néixer cap el 556 aC a l’illa jònica de Ceos (actual Kea) i va morir cap el 468 aC a Siracussa. Simònides va ser un dels màxims representants de la poesia lírica coral grega juntament amb Píndar i Baquílides de Ceos (nebot de Semònides). Va ser el creador de la mnemotècnia.

Tot i ser jònic, va ser cridat per la cort del rei tirà Hiparc a Atenes. Més endavant se’n va anar amb el seu nebot Baquílides a Tessàlia on es va relacionar amb l’aristocràcia governant. Després d’uns quants viatges Semònides va decidir tornar a Atenes, on es va fer famós explicant les gestes de la Batalla de Marató (490 aC).

La seva obra va ser molt variada: epigrames, elegies patriòtiques i morals, peans, hiporquemes, himnes, odes, epinicis, trens, ditirambes, etc.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Lírica, Personatges i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Simònides de Ceos

  1. Retroenllaç: El cant coral de l’antiga Grècia en l’actualitat | Literatura grega a escena

  2. Alexia Álvarez Pàmies diu:

    Simónides de Ceos va ser un poeta líric grec, creador de la mnemotecnia o mnemotècnia que buscant he trobat que és el procés intel•lectual que consisteix a establir una associació o vincle per recordar una cosa. Les tècniques mnemotècniques solen radicar en vincular les estructures i els continguts que volen retenir amb determinats emplaçaments físics que s’ordenen segons la conveniència.

    Fent recerca he trobat una frase d’ell:
    “La pintura es poesía silenciosa, y la poesía es pintar con el regalo de la palabra.”
    ― Simónides De Ceos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *