Píndar

Píndar va néixer cap el 518 aC a Beòcia i va morir cap el 438 aC a Argos. Píndar va ser un dels màxims representants de la poesia lírica grega, concretament de la poesia lírica coral.

Píndar va pertànyer a una família aristocràtica, per aquest motiu es va poder permetre els seus estudis i els seus viatges. Es va criar a les ciutats de Tebes i d’Atenes, on va ser deixeble d’Agatocles. Encara sent molt jove va participar en un concurs literari de poesia, en el que no va guanyar. A l’edat de vint anys, va començar a ser reconegut com a poeta i des de llavors va anar recorrent les diverses corts gregues recitant la seva poesia.

L’obra del poeta líric consisteix en Epinicis o odes triomfals dedicades als guanyadors dels jocs esportius panhel·lènics: Olímpiques, Pítiques, Ístmiques i Nèmees. Píndar també va utilitzar el peà, els partenis, els himnes i cants dedicats al vi i cants fúnebres. La poesia de Píndar té un nivell lingüístic molt elevat, ja que combina diferents dialectes grecs i hi predominen les figures retòriques. Artistes posteriors consideren que Píndar és el símbol de la llibertat del geni creador.

Píndar

Bust del poeta líric grec Píndar, segle V aC. Localització: Museu Arqueològic Nacional de Nàpols.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Lírica i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Píndar

  1. Retroenllaç: Semònides de Ceos | Literatura grega a escena

  2. Retroenllaç: Literatura grega i astronomia | Literatura grega a escena

  3. Retroenllaç: Jocs: l’Important és guanyar | Citius, Altius, Fortius

  4. Retroenllaç: I.VI La música en la literatura i el teatre | Siringa, la música de l'Antiga Grècia

  5. Retroenllaç: El cant coral de l’antiga Grècia en l’actualitat | Literatura grega a escena

  6. PÍNDARO, Olímpica XIV – Coreografia – Natalia Palomar

    Carregant vídeo…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *