El teatre grec de Montjuïc

Màgia, història, bellesa, encant… són algunes de les paraules amb les que podríem definir el teatre grec de Montjuïc, un racó amb molt a dir dins l’emblemàtica muntanya de Barcelona. 

Fotografia del teatre grec, via “España Fascinante”.

Construït l’any 1928 i inaugurat l’any 1929, el teatre grec de Montjuïc va presenciar la seva primera representació l’any 1932, quan Margarita Xirgu va representar “Electra”. Després de centenars de representacions, concerts i actes diversos, encara avui en dia el teatre grec veu passar escenes, moments i records que, acompanyats de l’èmfasi neoclàssic noucentista que dona a cada funció, es fan únics i inoblidables.

Fotografia del camí d’entrada al teatre, via “Telefèric de Montjuïc”.

Amb una imponent entrada per a totes i cadascuna de les seves 19.000 localitats disponibles, el teatre grec està més viu que mai després de la pandèmia mundial del COVID-19 patida arreu del món, i demostra aquestes ganes de seguir viu a les festes de la Mercè d’aquest 2021, on el teatre i els jardins dels seus voltants s’ompliran més de 2 anys després per rebre a Toti Soler i Judit Neddermann, en el que serà el primer event de les festes de la patrona de Barcelona a la muntanya de Montjuïc. Toca tornar al teatre grec, toca πίσω στο σπίτι.

Festival grec de Montjuïc, any 2019, via “ViajaBlog”.

Etiquetes:, , , ,

Comentaris: 2

  1. Margalida Capellà Soler 25 setembre 2021 - 11:28 Contesta

    Molt feliç, Sergi, d’inaugurar un nou curs amb una nova entrada al blog “A cada passa referents clàssics”. Això promet! Endavant i molt bon curs!

    • Sergi López Otal 27 setembre 2021 - 12:50 Contesta

      Moltes gràcies Margalida! Amb moltes ganes de treballar aquest curs i de descobrir i investigar per fer molts més articles com aquest!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *