Què és la dismorfofòbia?

Com tots sabreu hi ha molts tipus de fòbies a coses molt diverses i fins i tot de vegades inpensables. Així doncs, la dismorfofòbia és la por a les deformitats o trastorns físics.El mot està format per el prefix δυς- que vol dir “dificultat”, μορφή que vol dir “forma” i, en darrer lloc, Φοβος que vol dir “por”. Literalment ho podríem traduir per por a les formes mal fetes o a les malformacions. Es diu que aquesta malaltia psiquiàtrica afecta més a dones que a homes. La coneguda Uma Thurman va reconèixer que patia aquesta malaltia (Vid. article)de manera que fins i tot quan la gent li deia que era guapa ella seguia opinant que no ho era. Degut a aquesta malaltia, molta gent gasta els diners en intervencions estètiques i en una gran quantitat de productes artificials. Aquesta fòbia acostuma a manifestar-se a l’adolescència i en el cas de l’actriu Thurman ha continuat durant l’etapa adulta. Què n’opineu? La coneixíeu?

Judit Giménez Roig

2n de Batxillerat humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Ètims grecs, General, Psicologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Què és la dismorfofòbia?

 1. Quina fòbia em fa tot això de la dismorfofòbia!

 2. Chaymae Zaouaghi diu:

  El trastorn dismòrfic corporal (TDC) (anteriorment Conegut com dismorfofobia) és un trastorn somatomorf que consisteix en una preocupació important i Fora de l’normal per algun defecte percebut en els caràcterístiques físiques (imatge corporal), ha ‘en real o imaginat. Si AQUEST defecte Existeix, la preocupació i Ansietat experimentada per aquestes persones és excessiva, ja que el perceben d’una manera exagerada.
  Salve!!
  S’estima que el 1-2% de la població mundial reuneixen els criteris diagnòstics propis del TDC.
  Jo personalment no conec a ningu que hagi petit aquests transtorn pero he llegit algunes noticies de fomoses que l’han patit.

  http://www.abc.es/salud/noticias/20150211/abci-dismorfobia-trastorno-fisico-201502101726.html
  Vale!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *