Judici a la reina Carnestoltes 1

JUDICI A LA CARNESTOLTES
Senyora Jutgessa :
Senyores i senyors, nens i nenes, avui dia 16 de febrer de 2023, ens trobem aquí reunits per jutjar la senyora Carnestoltes. Aquest judici és molt important, per tant, prego molt silenci. En cas contrari em veuré obligat a expulsar el qui enraoni o faci soroll .Té la paraula el fiscal. Comença la sessió!
Fiscal acusador :
Ja hi tornem a ser com cada any !. Ja n`estic tip que aquests impresentables de Carnestoltes em faci perdre una tarda del meu temps per venir a aquest poble….a aquests se’ ls hauria de cremar sense judici. Que s’ han pensat aqu……
Senyora jutgessa:
PROU !, PROU! I PROU! Ja torna a fer com cada any que no para d’ insultar aquesta gent. No li permetre cap altre insult . Què s’ ha pensat vostè ? Què és el jutge . Comença malament senyor fiscal, a veure si el jutjarem a vostè per injúries en lloc d’ aquesta pobra dona que de moment no ha obert boca. Així que faci l’ acusació i vagi per feina que he d’ agafar l’ autobús a la parada del Roma. També , he de fer la maleta per tornar a ses illes. No els hi he dit,// però jo visc a Formentera i el trajecte amb vaixell es fa llarg .Així que senyor fiscal , vagi per feina !
Fiscal acusador:
Com deia abans aquesta individua ha vingut a contorbar la tranquil•litat d’ aquesta escola apareixen d’ imprevist un migdia a la tarda. No recordo amb els anys que vinc a fer de fiscal que cap Carnestoltes hagi aparegut al migdia. Normalment són més puntuals i arriben la nit abans. Ves a saber d’ on ve ? Quin ensurt que es van donar els pobres mestres i els pobres alumnes quan la van veure a la tarda. Això no pot ser.

Senyora jutgessa :
Ja n’ hi ha prou senyor fiscal. No faci judicis de valor i vagi al tema. Només parla vostè i de moment no ha dit res . Només xerrameca. Ja m`està pujant la mosca a la punta del nas i estic perdent la paciència . No l’ avisaré més i el faré fora a vostè . Vol fer el favor de concretar en què s’ acusa a aquesta pobra dona que de moment no ha dit ni piu. VA! Vagi per feina !