Primer missatge del Carnestoltes. La Carnestoltes

13 de febrer de 2023
BONA TARDA NOIS I NOIES,
Ja tornem a ser a la setmana de Carnaval i com correspon a un bon Carnaval no tot faltar-hi un o una Carnestoltes. Vam rebre l’ ordre d’ acudir a aquest petit poble de la Noguera el divendres passat. Pensava que podíem arribar durant el cap de setmana , però hi ha hagut problemes tècnics amb un tren que vaig agafar i que no va poder passar pel túnel. Això ja em va suposar un retard que no he pogut superar. I per acabar-ho d’ amanir resulta que vaig agafar un taxi que en lloc de portar-me a Cubells, em va portar a Cubelles. És a dir un autèntic desastre. L’ única solució que tenia ,degut a que ja era mitja nit ,era fer auto-stop . Amb un fred que pelava m’ ha agafat un motorista que m’ ha portat fins a Lleida . He anat a l’ estació d’ autobusos i a les 11 del matí sortia un autobús de l’ Alsina Graell d’ Auto Transports que m’ ha portat fins aquí a l’ escola Sol Naixent de Cubells. He vist que ja hi havia nens i no hi havia manera d’ entrar.
Aprofitant que els mestres estaven despistats, alguns alumnes havien anat a dinar a casa seva i que altres estàveu al menjador he aprofitat per entra i m’ he posat a redactar a l’ ordinador una conferència que he de fer una vegada passat el Carnaval si es que se m’ indulta.
Com podeu veure aquest curs no ha vingut un Carnestoltes. Estan tots esgotats i una mica vellets ja que porten molts anys treballant a destajo . Aquest any he vingut jo, una Carnestoltes d’ ulls verds. Què us sembla ? Us agrado ? A més no us heu adonat que vinc molt mudada ?Per cert em dic Sofia. Pels amics Sofi.
Bé anem per feina. He vist aquesta tarda que en aquesta classe hi ha pocs alumnes. Sembla que hi ha una taula buida. He sentit que comentaven que falta una nena que es diu Elisabeth. A veure si demà la conec, igual que els altres alumnes de l’ escola . Em sembla que n’hi ha alguns de molt petits que potser em faran la vida impossible. Doncs a resistir.
Avui he conegut aquest quatre alumnes. N’ hi ha un parell aquí davant que xerren molt. Potser els haurem de posar un …millor no ho dic. Avui he sentit a dir al mestre que sembla que han treballat força. A veure si sempre ho fan així!
Aquest altres dos m’ ha semblat que tenien alguna dificultat amb les divisions amb decimals, però , com sempre, espero que ho superin. I aquest alumne de la Sagrada Família que sembla que no redactaven massa, cal que continuï fent més texts.
Bé doncs, i per acabar aquest dia de tràfec que porto per demà hauríeu de venir amb un mitjó de cada color. A veure com ho combineu . Ah, aquests petits també cal que ho portin. Una vegada llegit aquest missatge m’ hauríeu de deixar descansar una estona eh, com ho veieu ?
Bona tarda i descanseu !

A Cubells , dia 13 del segon mes de l’ any MMXXIII