Les aventures de Tom Sawyer

Durant aquestes primeres setmanes de curs estem llegint i treballant , LES AVENTURES DE TOM SAWYER, de l’ escriptor Mark Twain, segons l’ adaptació de M. Ângels Rubio.
Estem ja comentant el capítol 16.

En Tom viu en un poblet vora el riu Mississipi . Viu amb la seva tia i el seu germà Sid.En To és un noi entremaliat i una mica mentider, al que no li agrada gaire anar a l’ escola. Li agrada més anar a fer entremaliadures amb el seu amic Huck que no té a ningú i viu sol.
Durant una de les aventures, una nit, en Tom i en Huck van al cementeri i …… senten veus i apareixen tres homes:el doctor, l’ indi Joe i en Potter que anava borratxo. Durant la discussió l’ indi mata el doctor però en culpa a en Potter.
Els dos nens havien vist l’ escena i van marxar corrents cap al poble.
El dia del judici els dos nois estaven nerviosos perquè sabien la veritat i apreciaven a en Muff Potter que els ajudava a arreglar algunes de les seves joguines. Quan en Tom va declarar el que havia vist, l’ indi Joe es va escapar. Tothom estava content perquè en Tom havia ajudat a aclarir l’ assassinat.
Encara que els noies estaven contents , també estaven una mica preocupats per si tornava l’ indi.

CAPÍTOL 16
1.- Per què aquell dia no van a la casa encantada ? -Què decideixen fer ? – Qui era Robin Hood ? -Quina era una de les seves grans habilitats ?
2.-Com era la casa que van anar l’ endemà ? -Qui va arribar ? -Per què no es van escapar quan els altres dormien ? -Què havien fet els dos homes ? -Què van decidir fer amb els diners ?
3.-Què troben aleshores ? -Per què l’ indi creu que hi ha algú a la casa ?
Com hauries estat tu en aquest moment si haguéssis sigut en Tom ? – Què decideixen fer finalment els dos bandits ?

CAPÍTOL 17
1.- L’ endemà en Tom va trobar en Huck que estava trist.per què ho estava ?
2.- Què volien averiguar els dos nois ? – On va descobrir en Tom que s’ amagava l’ home misteriós ?
3.-Què decideix fer en Tom ? – Què li encomana que ha de fer en Huck ?

CAPÍTOL 18
1.-A qui va trobar en Tom a l’ entrar a l’ habitació amb una de les claus que portava ? -Per què no li havia passat res al noi ?
-Què van decidir fer els dos nois ? -Per què creus que s’ havia de vigilar de nit i no de dia ? Qui era l’ encarregat de vigilar durant la nit ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *