LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Fa poc hem iniciat el mes d’abril i ja es comença a olorar el final del trimestre i l’aproximació de la festivitat de Sant Jordi molt arrelada a Catalunya.

Tot i que aquest any la setmana del 23 d’abril estem de vacances, per tal de poder treballar aquesta tradicional llegenda i, amb ella, l’ús de les bafarades, expressions i la comprensió escrita, he preparat el següent material: es tracta d’un seguit de dibuixos (captures de pantalla del conte de Sant Jordi en SPC de l’Edu365) amb un seguit de bafarades on els alumnes poden escriure allò que considerin oportú segons la narració o bé escollir l’expressió més adequada del final del document per poder col•locar dins del dibuix i la bafarada corresponent.

Espero que us sigui útil tan per treballar l’expressió escrita, la comprensió lectora i, fins i tot, l’expressió oral.

Accés al conte SPC de l’Edu365 per llegir, escoltar i veure la llegenda clicant AQUÍ.

Seguint la plantilla del DÒMINO D’EXPRESSIONS publicat en aquest mateix bloc, he decidit elaborar un nou dòmino per treballar lèxic relacionat amb LA LLEGENDA DE SANT JORDI.

En aquest cas el dòmino conté imatges i paraules i els alumnes han de relacionar cada imatge amb la paraula corresponent tenint en compte també hi ha fitxes dobles (coincideix la paraula amb al dibuix). Per tal que es pugui jugar bé cal començar amb una fitxa doble i, seguidament, anar intercalant una fitxa “normal” (hortizontal) seguida d’una fitxa doble (vertical) ja que així es podrà acabar el joc. Fixeu-vos amb la següent fotografia que us servirà com exemple:

domino-sant-jordi

Aquí us deixo el joc. Espero que us sigui útil i… si jugueu amb els vostres alumnes i ens voleu fer arribar fotografies i comentaris ho podeu fer des d’aquest mateix bloc o des de la meva adreça de correu electrònic. FELIÇ SANT JORDI A TOTS I A TOTES!

ATENCIÓ! (FE D’ERRORS) el document sobre la llegenda s’ha revisat i se n’ha penjat una nova versió ja que la versió anterior contenia algun error ortogràfic i de redacció. Si us heu descarregat el material abans del 8 d’abril de 2011 veureu que contenia algunes errades que en aquesta nova versió ja han estat resoltes. Disculpeu les molèsties.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Acollida, Escriptura, Expressió, Lectura, Llengua i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a LA LLEGENDA DE SANT JORDI

 1. maria diu:

  Et vull felicitar per aquest bloc! Està ple de recursos interessantíssims, m’agradaria poder tenir aquest de hostoria de sant jordi en format Word. A veure si és possible.
  Moltes Gràcies!

 2. Leila diu:

  HOLA!

  Em semblen molt interessants aquests recursos de Sant Jordi, m’encanten! M’agradaria descarregar-me’ls… però no em deixa. Altres recursos si que ho he pogut fer però el bingo i el còmic no. Hi hauria alguna manera?

  Moltes gràcies

  Enhorabona per aquest bloc!És super interssant!!

 3. Hola Leila,
  el problema que tenim amb aquests arxius és que es van penjar fa temps al Calaméo i ara alguns enllaços s’han de tornar a actualitzar degut a l’actualització d’aquesta plataforma. Ho anem canviant a mesura que ho anem detectant però tot i així encara ens queda feina per fer.
  Per facilitar-vos la descàrrega veuràs que hem creat un nou article amb tots els enllaços dels materials de Sant Jordi actualitzats. Tant el del Bingo com el del Còmic els podràs descarregar des del nou article. Allà també hi trobaràs més material. Et passem l’enllaç:
  http://blocs.xtec.cat/recursosee/2015/04/12/sacosta-sant-jordi-acompanyat-de-nous-recursos-veritat-o-mentida/
  Moltes gràcies per les teves paraules sobre el bloc i pel comentari.

 4. leila diu:

  Moltíssimes gràcies!
  Ja els tinc!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *