PDI

QUÈ ÉS UNA PDI? QUÈ S’HI POT TREBALLAR?

Presentació trobada al bloc “Recursos TIC on s’explica de manera molt clara la definició d’una PDI i les seves principals funcions. Dóna un seguit d’idees i activitats per aplicar a les aules utilitzant la Pantalla Digital Interactiva:

ACCÉS A RECURSOS D’INFANTIL I PRIMÀRIA PER A PDI

pdi1

A la pàgina web del CEIP Joan Juncadella que es poden treballar per mitjà de la PDI a les aules. Els enllaços als recursos i a les activitats estan classificats en dos nivells: Infantil i Primària.

flashRECURSOS FLASH: pàgina web on un grup de mestres ha recollit activitats classificades per àrees i nivells. Hi ha enllaços directes a les pàgines originàries de les activitats i la majoria es poden desar a una unitat compartida del servidor per tal que es puguin activar des de qualsevol ordinador de l’escola connectat en xarxa. Està editada en castellà tot i que també hi ha activitats en català. Hi ha activitats de lectoescriptura molt interessants!

genmagicPÀGINA PER GENERAR FÀCILMENT ACTIVITATS PER PDI. Algunes d’elles es poden imprimir! MOLT RECOMANABLE! Es pot treballar directament sobre una activitat o bé modificar-la segons les necessitats. Estan classificades per matèries (llengua, matemàtiques, medi…) i tant en podem trobar en català com en castellà. És interessant l’apartat FITXES PER A PDI amb activitats per utilitzar directament amb la pantalla digital.

granjamates1CÀLCUL MENTAL AMB SUMES I MULTIPLICACIONS: Divertits jocs per treballar les SUMES (Fins el 10 o fins el 100) i les multiplicacions d’una xifra. Cal escollir l’animal que porta el resultat de les operacions que es presenten. Una forma molt divertida i original de treballar el càlcul mental!

dvd-formacioAccés als materials del curs telemàtic: D206 “Ús metodològic de les pissarres digitals”. Des d’aquí us podeu descarregar els diferents fitxers i materials del curs per tal d’imprimir-los i començar a praticar.

preescripturaPreescriptura:exercicis de preescriptura per utilitzar amb la pissarra digital amb l’alumnat d’Educació Infantil. Els alumnes poden resseguir el traç de les lletres, els números i paraules senzilles. Les paraules són en castellà.

logoedu3Els instruments de l’orquestra de Benjamin Britten: amb una obra del compositor anglès Benjamin Britten, la “Guia d’orquestra per a gent jove”, s’estudia per separat les diferents famílies d’instruments que componen l’orquestra simfònica: els de corda, els de vent de fusta, els de vent de metall i els de percussió. Els alumnes poden treballar els diferents instruments i fer ús de la PDI i les noves tecnologies per donar a conèixer els seus treballs.

taulesJocs per treballar les taules de multiplicar.És un bon recurs per treballar amb la PDI però també es pot utilitzar amb els ordinadors utilitzant el ratolí. És un recull de jocs de programari lliure que tenen com a objectiu memoritzar les taules de multiplicar; una manera molt divertida d’aprendre! Indicat per alumnes Cicle Inicial i Cicle Mitjà.

longitudMesures de longitud.Per a Cicle Superior. Els alumnes aprendran a mesurar objectes, transformar i passar a diferents unitats de mesures de longitud… Pàgina ideal per començar a introduir el tema de les mesures de longitud amb els alumnes.

mapesGeografia.Localització geogràfica de diferents comarques, municipis, el relleu i els rius de diversos països i de tot el món. A través de mapes interactius. Permet configurar fins a 4 nivells de dificultat.


pdi2Pàgina on podem trobar un ventall molt ampli d’activitats classificades per diferents nivells i pensades per treballar directament amb la PDI. TOTES EN CATALÀ.

dimRECURSOS ON-LINE PER A PDI (EN CASTELLÀ)Pàgina amb enllaços a diferents recursos per a PDI. Estan classificats per diferents àrees i cicles. Algunes activitats es poden traduir directament al català.

canoEL PORTAL DEL CANÓ DE PROJECCIÓDiferents aplicacions pensades per a PDI distribuïdes i classificades per Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial.

nombres-perdutsELS NOMBRES PERDUTSAplicació en CATALÀ on cal descobrir els nombrs que han desaparegut a les sumes, les restes o bé les multiplicacions. Ideal per Cicle Inicial i Cicle Mitjà. Els nombres es veuen i es distingeixen molt bé.

lletres3EL TRAÇ DE LES LLETRESActivitat per treballar el traç amb lletra lligada de totes les lletres de l’abecedari.

 

reporteducacioINFORMACIÓ I RECURSOS SOBRE PDIPortal del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 del Departament d’Educació. A la Mediateca hi trobareu recursos i informació molt útil per treballar amb les PDI a l’aula.

pdiPROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS AMB LA PDI I ACTIVITATS TICPortal educatiu amb informacions i recursos per treballar amb la PDI des d’Educació Infantil fins a Secundària. Hi ha un accés a tot tipus d’activitats programades per nivells educatius i programacions d’activitats amb l’ordinador.

posa-ho-bePOSA-HO BÉ: ACTIVITATS DE COMPRENSIÓ LECTORA Activitats per treballar la comprensió lectora molt útil si es treballen amb le projector. Els alumnes han de llegir la frase que apareix a la pantalla i, clicant o prement amb el llapis sobre el dibuix cal que el canviïn en funció de la situació i els elements que s’hi descriuen.Molt útil per alumnes amb dificultats de comprensió lectora i alumnes de Cicle Inicial.

dictatDICTATS ON HI MANQUEN LLETRESRecurs per treballar el dictat amb gran o petit grup. Es poden treballar fins a vuit dictats ja preparats. Al principi de cadascun d’ells es pot triar la lletra o les dues lletres que es volen treballar i, un cop escollides, apareix el dictat les paraules no contenen les lletres que havíem escollit. Útil per treballar confusions de lletres b/d, p/q…

RECULL DE RECURSOS AMB LA PDI A L’XTEC

pdi5Espai de l’Xtec (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) on es poden trobar informacions, activitats i recursos per a treballar amb la PDI a l’aula. Engloba un ampli ventall d’enllaços seleccionats per la seva utilitat dins l’àmbit educatiu. Val la pena donar-hi un cop d’ull!

EXPERIÈNCIES EDUCATIVES AMB LA PDI

Vídeo on s’hi mostren diverses experiències educatives portades a terme amb la PDI a les escoles integrant-la al treball diari a l’aula.

Edu3.cat

PROPOSTES DIDÀCTIQUES PER A PDI

Document amb PDF amb propostes didàctiques molt interessants per aplicar amb la Pantalla Digital.
Accés al document: propostes-pdi

EL TRAÇ DELS NOMBRES

Aplicació que permet treballar la psicomotricitat i el traç correcte dels nombres del 0 al 9. Primer es presenta una animació on un llapis escriu correctament el nombre. Al costat, l’alumne, ha de resseguir el nombre seguint els passos que ja ha pogut observar anteriorment. Una bona activitat per treballar amb la Pantalla Digital.

Podeu accedir-hi clicant sobre una de les dues imatges del programa:

pdi2pdi11

UN RECULL D’ACTIVITATS MOLT INTERESSANTS

Es tracta d’un bloc creat per José Gonzalez Prieto que, malgrat estar en castellà, ofereix un ventall molt ampli de recursos, activitats i enllaços amb suport de la PDI. Un espai molt interessant on podem trobar les següents pàgines:

pdi-300x2251

  • Matemàtiques. Ed.Primaria
  • Coneixement del Medi. Ed.Primaria
  • Llengua. Ed.Primaria
  • Anglès
  • Educació Infantil
  • Enllaços

Podeu accedir al bloc clicant sobre la imatge anterior.

OPERACIONS BÀSIQUES AMB LA PDI

Aplicacions TIC molt útils per treballar les operacions bàsiques amb la PDI. Font: Bloc de Núria Canals. Per accedir a l’aplicatiu podeu clicar sobre la imatge que més us convingui:

vygugiuguiygyugiujjjjjjj

JOC DE SUMESRESTESdibujo-hhhhdibujo

L’APARELL DIGESTIU

Descripció del procés de la digestió de manera interactiva (en castellà). Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi: aparell-digestiu

MATERIALS PER EDUCACIÓ INFANTIL

Symbaloo elaborat per RAQUEL MERA amb un munt d’enllaços a recursos per treballar amb la PDI a les aules d’Educació Infantil (clicant sobre la imatge)

symbaloo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *