EL NOSTRE ESPAI

compartir 26 de setembre de 2010.

A proposta de la Victòria, una mestra d’Educació Especial, he decidit obrir una nova pàgina, un nou espai on poder manifestar les nostres opinions, les nostres reflexions, els nostres dubtes… sobre el camp de l’Educació Especial i l’Atenció a la Diversitat.

  • Desitgeu trobar un material per treballar una àrea determinada?
  • Esteu buscant una guia específica sobre un tema concret?
  • Voleu fer-nos arribar a tots algun recurs o material interessant?
  • Teniu un bloc que volgueu compartir amb tots nosaltres?

Deixo oberta aquesta proposta per tal que, sota aquestes línies, pogueu fer-hi els comentaris que desitgeu. Per aquest motiu aquesta pàgina es titula “El nostre espai“.

3, 2, 1… Endevant!

(Procedència de la imatge)

9 respostes a EL NOSTRE ESPAI

  1. yroset diu:

    Aquest és el primer comentari d’aquesta nova pàgina que, de moment, està en fase de prova i que té per objectiu facilitar la comunicació i la participació de tots els visitants d’aquest bloc.
    Dins del llistat de pàgines de la barra lateral trobareu una pàgina anomenada “Seminari d’Educació Especial”. Si entreu a l’enllaç com a visitants podreu trobar tot tipus de lectures per treballar la lectura tutoritzada i la comprensió amb els alumnes.
    El curs passat 2009-2010 totes les assistents del Seminari varem fer un gran treball tutoritzat per la Montse Castells de l’ESE. Val la pena donar-hi un cop d’ull pensant que, darrera d’ell, hi ha moltes hores de feina i coordinació. Oi noies?

  2. victòria diu:

    Quina sorpresa trobar aquest nou espai de comunicació!!
    Crec que pot ser molt útil per als mestres que, com jo, no tenim encara experiència i tenim el cap ple de dubtes.
    M’agradaria començar demanant la vostra opinió i consells sobre com podem ajudar un infant amb un trastorn del desenvolupament que té una obsessió per llençar objectes a l’aire. Us heu trobat amb una situació similar? Ens podeu aconsellar?
    Gràcies per endavant
    Victòria

  3. Ester diu:

    Hola Yolanda,

    Primer de tot felicitar-te per aquest recull de material, és molt complet i hi pots cercar qualsevol cosa. Des de que l’he descobert que n’he tret molt de material per al meu dia a dia a l’aula. Gràcies per fer-nos la feina més fàcil!!!

    Ester

  4. yroset diu:

    Hola Ester,
    moltíssimes gràcies pel teu comentari. M’encanta saber que podeu aplicar també aquest material a les vostres aules. S’agraeixen molt les teves paraules i t’animo a seguir participant i, si tu vols, aportar el teu propi material per compartir.
    Seguirem en contacte,
    una abraçada,
    Yolanda Roset

  5. Judith diu:

    Hola Yolanda,
    fa poc que vaig descobrir casualment el teu bloc i… EM VA ENCANTAR!!! He trobat materials i recursos molt útils per treballar amb els meus alumnes i et vull agraïr el teu esforç i generositat per compartir-lo.
    Algún ida espero poder “tornar-te” el favor amb materials meus, el que passa és que amb tanta feina una va escassa de temps i de creativitat… (espero solucionar-ho aviat).

    Moltes gràcies!

  6. yroset diu:

    Moltes gràcies Judith pel teu comentari. No et preocupis per enviar nous materials, amb aquest tipus de comentaris i amb les vostres aportacions em sento més que satisfeta. Tots, en el nostre dia a dia, ens cosa “esgarrapar” el temps suficient per dedicar-hi; m’alegra que trobis interessant aquest bloc i t’animo a continuar enriquint-lo amb els teus comentaris; ja saps, si algun dia proves algun material amb els teus alumnes m’encantaria poder llegir quina ha sigut la seva reacció.
    Moltes gràcies a tu per dedicar el teu temps a enviar aquest comentari.
    Espero, seguirem en contacte,
    Una abraçada,
    Yolanda Roset

  7. Anna Maria De Palacio diu:

    Soc estudiant un CFGS de TEI (Técnic d’Eduació Infantil) i haviam si em podeu ajudar: Necessito explicar una activitat on s’estimuli les capacitats de relació amb l’entorn escolar (companys y aula) en un nen de 24 mesos amb un retard mental moderat.
    T’agrairia que m’enviesis un exemple al respecte, dons em costa pensar que es el que realment puc fer amb un nen amb aquesta patologia.
    Resto un resposta al respecte abans del dia 2/10/13

    Anna Mª De Palacio

  8. yroset diu:

    Hola Anna Maria,
    la veritat és que no sé gaire què aconsellar-te ja que hauria de conèixer el nen, la situació del grup, l’entorn… però sí que podria dir-te que una de les activitats que podries fer per afavorir la integració d’aquest nen dins del grup i dins de l’aula seria fer alguna tasca encaminada a participar en les rutines d’aula. És a dir, si l’escola segueix unes rutines abans d’entrar, de quina manera podries modificar l’entorn o els materials per tal que el teu alumne també hi pogués participar.
    A vegades és difícil saber com actuar però, sovint, la resposta més senzilla està en la tasca del dia a dia.
    Si vols que t’ho concreti més, passa’m un llistat de les rutines que fan, per exemple, un cop entren a l’aula.
    Bona sort i…fins aviat!
    Yolanda Roset

  9. Hola,
    em dic Mercè i sóc una de les mares que estem creant un nou projecte d’educació lliure al barri de Sants (Tata Inti). No sé si és l’espai per exposar la meva consulta (o més aviat reflexió) però al trobar aquest espai obert de comunicació he pensat que pot ser interessant.
    Crec que d’alguna manera l’educació especial i l’educació lliure tenen un nexe en comú en tot el que són recursos i propostes: que la base sigui la vivència i la experimentación per a mi ja és el gran punt en comú. L’educació lliure és per si, per tant, inclusiva, ja que com a mirada educativa i com a projecte, en el moment que atens a cada infant desde la seva realista i respectes el seu ritme i necessitats, ja están deixant la porta oberta a la inclusió. Malgrat aixó no conec cap projecte d’educació lliure, almenys a Barcelona, que acolli infants amb necessitats educativos especials, i com a educadora social, mare i que ara estic gestant aquest projecte és un tema que m’inquieta. Coneixeu algún projecte d’educació lliure realment inclusiu? quins serien els requeriments més importants a tenir en compte? …són molts els dubtes i reflexions que em sorgeixen…i ho he volgut compartir amb vosaltres! mil gràcies! Mercè

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *