JOCS DE TAULA

Amb Jocs de Taula és segurament la versió més utilitzada de les  targetes d’activitat. Els podeu crear vosaltres o bé adaptar jocs que ja existeixen al mercat.

CREACIÓ PRÒPIA

En aquesta ocasió volem compartir amb vosaltres dos jocs de taula creats per nosaltres: la Carrera de la palabras i La carrera de la llengua, que podeu descarregar AQUÍ. A la pàgina de la Rachell hi trobareu grans idees (http://www.task-cards.com/try-for-free.html)

Objectius: Treballar l’ortografia: a) B-v; b) Essa sonora i essa sorda; c) plurals; d) identificació síl·laba tònica; e) discriminar aguda, plana, esdrúixola i f) normes accentuació.

A qui va dirigit?: Alumnes de 6è, 1er i 2n ESO de reforç.

Material: a) taulell palstificat, b) targetes i c) fitxes.

Com el podeu utilitzar? : Ideal per estacions d’activitats amb 4 o 6 persones. Podeu formar equips i jugar en equips.

Desenvolupament: Un company agafa una targeta, llegeix la pregunta al altre company. Aquest per avançar cal que encerti la resposta. Per fer-ho així podeu utilitzar jocs construïts per vosaltres, nosaltres us compartim la “Carrera de la Llengua” i la “carrera de las Palabras”, en aquests les preguntes que hem fet són per treballar temes d’ortografia i gramàtica.

Variants: Com a la resta, totes les que se us acudeixin! recordeu que nosaltres tenim al bloc el Joc de la Consciència Fonològica.

ADAPTACIÓ DEL JENGA

Una altra variant d’utilitzar les targetes és amb jocs que ja existeixen al mercat. Nosaltres us proposJengaem adaptar el “Jenga”.

Ho hem adaptat per:

a) treballar el vocabulari, la lectura i la comprensió oral amb un nen nouvingut. Descarrega’t les targetes AQUÍ

Hem numerat les peces i les targetes, de manera que l’alumne llegeix al company la targeta que coincideix amb el número de la fitxa que agafa. Si encerta la pregunta es queda la fitxa i si no, no. Un cop fet això, es pot decidir si es sumen els valors dels números de la fixa o guanya el que més fitxes tingui. Al utilitzar-ho amb targetes, podeu crear tantes targetes com tòpics a treballar. Si heu jugat al “Jenga” ja sabeu que és un joc que resulta molt divertit.

Podeu utilitzar aquest sistema amb tots els jocs de taula que us imagineu, inclòs amb l’oca. Per exemple, només podrà avançar el que li surti al dau si respon a la pregunta de la targeta o bé, donat un temps, podrà avançar tantes caselles com respostes correctes hagi acumulat.