ADAPTACIONS I PROJECTES

En aquesta pàgina hi trobareu una sèrie d’adaptacions de l’àrea de Medi elaborades per mestres d’Educació Especial que, de manera totalment desinteressada, han volgut compartir i donar a conèixer a través d’aquest espai.

MONTSERRAT MORA mestra de l’Escola Wagner de Santa Coloma de Gramenet ens vol mostrar dues adaptacions de l’àrea de Medi Natural i Social: ELS ÉSSERS VIUS I EL PLANETA TERRA.

Segons la mateixa Montserrat “són adaptacions fetes a partir de les unitats del llibre de medi de 5è i de 6è de l’editorial Santillana, pensades, en un principi, per a alumnes nouvinguts amb un mínim de competència lingüística. Així doncs, a més dels aspectes de l’àrea, es centren força en aspectes lingüístics. A l’escola, els tutors, també les utilitzen per a d’altres alumnes amb n.e.e“.

A través d’aquestes adaptacions es destaca la importància d’adaptar els diferents continguts de les àrees a les capacitats dels nostres alumnes i les seves necessitats. MOLTES GRÀCIES MONTSERRAT!

DESCÀRREGA DE LES ADAPTACIONS DE MONTSERRAT MORA A TRAVÉS DEL GOOGLE DRIVE:

A continuació… els enllaços al Calaméo de la Montserrat amb les adaptacions:
ADAPTACIÓ “ELS ÉSSERS VIUS”

ADAPTACIÓ “EL PLANETA TERRA”

ADAPTACIÓ “LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT”

“LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA. ADAPTACIÓ”

ADAPTACIÓ “EL RELLEU, EL CLIMA I ELS PAISATGES D’ESPANYA”

La Montserrat també ha elaborat les avaluacions corresponents a les adaptacions realitzades; sovint adaptem la metodologia però cal recordar també la importància d’adaptar l’avaluació en funció dels objectius i continguts treballats. Segons la mateixa autora, del tema dels éssers vius de 6è hi ha dues proves: nivell A (és un nivell més baix), nivell B (nivell més alt de competència lingüística). Sens dubte, un gran i excel·lent exemple de com adaptar les avaluacions per tal de garantir l’èxit i el progrés de tots i cadascun dels nostres alumnes.
AVALUACIÓ “EL PLANETA TERRA”

AVALUACIÓ “ELS ÉSSERS VIUS” (NIVELL A)

AVALUACIÓ “ELS ÉSSERS VIUS” (NIVELL B)

AVALUACIÓ “LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT”

“LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA. AVALUACIÓ”

AVALUACIÓ “EL RELLEU, EL CLIMA I ELS PAISATGES D’ESPANYA”

PEDRO ANTONIO FABREGAmestre d’Educació Especial de l’escola Agnès Armengol de Sabadell també vol compartir amb nosaltres dues adaptacions de Medi destinades a una alumna de Cicle Superior amb dificultats auditives. En aquest cas ha adaptat el tema dels animals i els vegetals del llibre de l’Editorial Vicens Vives intentant incorporar molts esquemes, imatges i experiments. Gràcies Pedro ja que aquestes adaptacions també ens poden ser molt útils per treballar amb alumnes amb més dificultats.

ADAPTACIÓ “ELS ANIMALS”:

ADAPTACIÓ “ELS VEGETALS”:

Aprofito l’ocasió per comentar que l’Escola Wagner, amb el seu bloc d’Escola EL TREN va obtenir un accèssit als prestigiosos premis Espiral Edublogs 2011. Des d’aquest humil bloc, la meva més cordial felicitació!

Si us animeu a col·laborar i compartir noves adaptacions ja siguin de Medi Natural com també d’altres àrees i voleu fer-ho a través d’aquest bloc, podeu posar-vos en contacte amb mi a través del correu electrònic (yroset@xtec.cat). De ben segur que el vostre treball pot ajudar altres professionals i altres alumnes.

CARME GINEBRA ha treballat el PROJECTE DELS ÀNECS amb els seus alumnes i ens el presenta en format Presentació:

6 respostes a ADAPTACIONS I PROJECTES

 1. Petra Cano diu:

  Hola Iolanda.
  És possible baixar-nos aquestes adaptacions per treballar-les amb els meus alumnes?
  Mercès per endavant.
  Petra

 2. Hola Petra,
  hem canviat els enllaços a cadascuna de les publicacions i, si estàs subscrita al Calaméo i cliques sobre la icona de baixa de documents (fletxa blanca cap avall) podràs descarregar-te les adaptacions sense problema. Hi havia un error en els codis que no permetien descarregar-se, ara ja està arreglat.
  Gràcies pel comentari.
  Iolanda.

 3. Montse diu:

  Hola Iolanda i Cristina,
  Per una banda m’agradaria felicitar-vos per la feina que esteu fent: ens oferiu recursos, eines, motivació… Per altra banda, us vull demanar si seria possible poder-nos baixar les adaptacions de medi. Fins ara no havia necessitat adaptar aquesta àrea i quan he vist que podia treure idees, la meva cara ha canviat. Crec recordar que potser ja vau explicar alguna coseta del Calameo, però no ho recordo ben bé.
  Moltes gràcies per endavant!
  Montse

 4. Mariló Bernat Pérez diu:

  Hola Iolanda i Cristina.
  Primer felicitar-vos perl vostre treball. Sóc mestra de P.T i trobe moltíssima ajuda al vostre blog.
  Dir-vos que tinc problemes per descarregar a Camaleo les adaptacions, no em dona l’opció , la icona del la fletxa blanca cap avall no és operativa.
  Segurament serà un error meu, per això vos demane ajuda de com he de fer-ho.
  Moltes gràcies

 5. Sílvia diu:

  Hola Montserrat!
  Voldria felicitar per la feina feta i agrair-te que hagis posat un click per tal de fer ús de les teves adaptacions. Moltes gràcies!

 6. Pep Mateu diu:

  Moltes gràcies per la vostra feina i generositat.
  Pep Mateu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *