Textos: Mort d’Hèctor

Ceràmica de figures vermelles (500-450 aC) -Museo Gregoriano Etrusco Vaticano, Roma

Aquesta imatge mostra la mort d’Hèctor. Feu una redacció (entre cent cinquanta i dues-cen-tes paraules) en què expliqueu com es produeix aquest fet segons la narració de la Ilíada. El vostre text ha de donar resposta a les preguntes següents:

—Qui és Hèctor? Esmenteu dos altres episodis de la Ilíada, a part d’aquest, en els quals tingui un paper destacat.
—Quin guerrer del bàndol contrari mata a Hèctor? Digueu el que sabeu d’aquest guerrer: de qui és fill i quin paper té a la Ilíada.
—On té lloc aquesta escena? En quin context bèl·lic? Quina és la causa d’aquesta guerra?

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Èpica, Foment lectura, General, Mitologia, Personatges i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Textos: Mort d’Hèctor

 1. Aixa diu:

  Hèctor va ser un guerrer troià, fill del rei Príam i Hècuba i espòs d’Andròmaca. És un dels principals herois que van participar a la guerra de Troia, conflicte que es va iniciar pel rapte o fugida d’Hèlena. La dona, reconeguda per la seva bellesa, havia tingut molts pretendents que havien jurat protegir-la sempre, així que com Menelau, home amb qui finalment es va casar, no aconseguia que tornés, va demanar ajuda a tots els homes que havien fet el jurament.

  Durant la guerra, Hèctor va matar Pàtrocle, que duia les armes d’Aquil·les i va fer pensar a tothom que era Ἀριστος ἀχαιών després de convèncer-lo perquè el deixés lluitar en el seu lloc per tal què pogués salvar el seu honor sense seguir deixant morir tots els guerrers grecs.

  Davant d’aquests fets, Aquil·les, fill de la deessa Tetis i Peleu, portat per la pena i la ràbia i sabent que després de la mort del príncep troià aniria la seva pròpia, va matar Hèctor i va arrossegar el seu cos per tot el campament.

  Finalment, Príam va recuperar el cos del seu fill i va poder celebrar el seu funeral, fet amb el qual acaba la Ilíada.

 2. Annais Martínez Nieto diu:

  Aquesta imatge ens mostra la mort de l’heroi Hèctor. Hèctor va ser un guerrer d’origen troià el qual va ser espòs d’Andròmaca i fill de Príam i Hècuba.

  Hèctor és conegut per haver participat en la guerra de Troia on va aconseguir matar a Pàtrocle. En l’obra de la Ilíada, Hèctor se situa com el personatge antagonista d’Aquil·les, a més d’en el camp de batalla.
  Hèctor pren l’armadura d’Aquil·les la qual portava Pàtrocle i ordena la retirada del combat, evitant combatre contra Àiax pel cos de Pàtrocle.10 En assabentar-se Aquil·les de la mort de Pàtrocle, aquest clama venjança i accepta tornar a la lluita. Finalment Aquil·les assassina a Hèctor clavant-li la llança a la base del coll, l’únic lloc desprotegit per la seva armadura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *