Recreació literària: La veritable causa de l’incendi de Troia

Per a: Eneas (eneas.number1@gmail.it)

De: Odisseu (odisseu-the-boss@gmail.gr)

 

Estimat Eneas,

Ja han passat deu anys des de la fi de la guerra, terrible batalla fratricida que va enfrontar aqueus i troians. Des de llavors, he tingut molts remordiments, però finalment m’he decidit a escriure’t. Ara que el pas del temps ha cicatritzat ferides, crec que ha arribat el moment de que sàpigues la veritat, la veritable causa de l’incendi que va destruir Troia.

Nosaltres, els aqueus, no teníem la intenció de cremar la llegendària ciutat de Troia, simplement volíem donar-vos un ensurt i penjar la vostra cara de sorpresa al Facebook. Però, irresponsable de mi, vaig encendre una cigarreta i se’m va caure al costat del cavall de fusta, justament quan acabàvem de sortir d’ell. Desesperats i no sabent què fer davant d’una situació similar, vam començar a agitar les nostres robes amb el propòsit d’apagar el foc, però vam aconseguir l’efecte contrari. Un company nostre, enviant missatges pel WhatsApp a la dona, no es va adonar que les flames se li acostaven i aquestes el van atrapar immediatament.

Incendi de Troia

L’incendi de Troia, provocat per la meva cigarreta.

No em puc ni imaginar el que deus estar pensant de mi, tot i que en el fons em dóna igual. Jo sóc un rei i un guerrer que sempre ha sortit victoriós de les batalles i per tant mai no podria entendre un perdedor com tu. Encara que no deus ser tan perdedor si t’has casat amb la bellíssima Lavínia.

Et preguntaràs com puc estar informat de la teva vida, de la teva dona i com he aconseguit la teva adreça de correu electrònic, molt fàcil: el teu perfil de Facebook és públic, és a dir està a la vista de tothom, d’allà he tret totes aquestes dades. Respecte a Lavínia, ja la coneixia d’abans que us caséssiu i fins i tot d’abans que esclatés la guerra. Lavínia i jo vam tenir una aventura fa molts anys, llavors jo encara no tenia barba. Ens estimàvem i fins i tot ens vam tatuar les nostres inicials: jo sota el pit i ella en el turmell dret (te n’adones ara perquè sempre du vestits tan llargs?). Finalment vam haver de tallar perquè el rei Llatí, el pare de Lavínia, va decidir que fos Turn el promès de la seva filla. Si no em creus, hi ha un àlbum de fotos al perfil de la teva dona que es diu “OdisseuLavínia”, allà trobaràs les proves necessàries.

Cal dir que després d’haver-ho escrit em trobo molt millor i lliure de remordiments. Et desitjo molta sort en el teu regnat i que sàpigues que Ítaca sempre serà un fidel aliat del Laci. Per cert, Telèmac dóna records a Ascani, els dos joves parlen sovint per el Skype.

Una cordial salutació,

Odisseu.

P.D. Si et consola, m’he fet seguidor teu al Twitter.

Ulisses i Lavínia

Una de les fotografies que pots trobar a l’àlbum d’ “OdisseuLavínia” al perfil de Facebook de la teva dona.

Aquest article s'ha publicat dins de Adaptació literària, Competència artística i literària, Èpica, General, Mitologia, Personatges i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Recreació literària: La veritable causa de l’incendi de Troia

 1. Zícora diu:

  Salve.

  Laia, tens una imaginació increïble!. M’he fet un tip de riure amb aquesta carta!. Les fotografies estan molt ben trobades, sobretot la que has posat al final on surten suposadament Odisseu i Lavínia.

  Tant de bo escriguis més cartes tan creatives i divertides com aquesta.

  Estaré esperant-les.

  Vale.

 2. Retroenllaç: Origen de la Eneida | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *