Les Machines de l’île

 

 

 

 

 

 

Si us agraden els mons inventats de les novel·les de Jules Verne, l’univers mecànic de Leonardo da Vinci i viatjar, us recomanem visitar el parc temàtic Les Machines de l’île, un projecte artístic totalment inèdit situat a les antigues drassanes de Nantes, fruit de la imaginació de François Delarozière y Pierre Orefice.

Unes sorprenents màquines han vingut a poblar l’Illa de Nantes. Després del Gran Elefant, li toca a la Manta Ratlla, a la Serp dels Mars i a tota mena d’embarcacions increïbles prendre possessió de les ribes del riu Loira. Aquestes extraordinàries màquines neixen de les mans dels constructors de la companyia La Machine i cobren vida entre les altres Machines de l’île, a la vista del públic.

Les seves anades i tornades entre el taller de construcció i la Galeria impulsen el moviment al cor de les antigues naus Dubigeon, donant-li a aquesta illa una realitat misteriosa, com en aquells temps en què es botaven vaixells per a tots els viatges del món.

Ambdós dissenyadors també han apostat per mostrar tot el procés de creació, des dels primers dissenys de François Delarozière. Les matèries són primeres i els mecanismes aparents. Els gestos dels constructors estan visibles a totes les escultures, de ferro o de fusta. La visió del taller de la companyia La Machine en activitat complementa aquesta visita-espectacle inèdita de dimensió lúdica i pedagògica.

Els maquinistes estan al servei de les Màquines, a les quals posen en funcionament i donen vida, mentre expliquen el seu funcionament i la seva història. La visita-espectacle està compassada per aquest despertar de les Màquines que es transformen en animals o en monstres.

Per aquesta raó, l’univers de les Màquines es idoni per a totes les generacions i es presta perfectament a les sortides familiars i en grup. No hi ha separació entre el món dels adults i el dels nens. Els pares no són només acompanyants, preocupats per estimular els seus fills; comparteixen el seu viatge i, darrere l’animal, descobreixen la màquina en moviment.

 

Deixa un comentari