Wolfgang Amadeus Mozart

Tal dia com avui de l’any 1791, el compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart va morir a l’edat de 35 anys a la ciutat de Viena.

Mozart és considerat un dels compositors de música clàssica més prodigiosos de tots els temps, degut a la seva precocitat i a la gran quantitat d’obres que va composar tenint en compte que va morir molt jove. Als quatre anys ja practicava el clavicordi i el piano i va començar a compondre petites cançons i minuets de considerable dificultat.

Les seves primerenques gires per Europa el van fer famós i el van familiaritzar amb els estils musicals europeus, que després va sintetitzar a les seves obres. Únic en la història de la música gràcies als seus assoliments en tot tipus de gèneres i formes, així com per la seva sorprenent fluïdesa de composició, va ser el primer compositor important que va intentar establir una carrera musical «independent».

Si voleu saber més sobre la seva vida, us recomanem escoltar la sèrie Paisatges de Mozart, la qual tracta sobre les ciutats, l’època i la història dels temps de Mozart, donant una visió d’allò que li va tocar viure, veure i sentir al geni de Salzburg.

 

Deixa un comentari