MedusaJONES i la biodiversitat marina

El mar és per a molts de nosaltres una font de recursos i de diversió, però malgrat que hi convivim, en molts aspectes continua sent un gran desconegut i no deixa de sorprendre’ns amb indrets i espècies meravelloses que és molt enriquidor conèixer. Malauradament, hi ha un altre aspecte que sovint s’oblida, i és que el mar i els seus habitants pateixen molt directament els resultats nocius del desenvolupament humà, ja sigui en forma de contaminació marina o de canvi climàtic, i és molt important prendre’n consciència.

medusa1

Per això s’ha creat MedusaJONES, una Unitat de Programació de l’Àrea de Coneixement de Medi Natural adreçada als alumnes de primer cicle de primària amb l’objectiu que, a través de les aventures d’una divertida Medusa, els alumnes prenguin consciència dels efectes del canvi climàtic sobre la biodiversitat marina; una iniciativa educativa que pretén despertar l’estima i la sensibilització dels més menuts envers al mar per tal que adoptin, des del respecte, la convicció que la conservació del nostre món és cosa de tots.

medua3

En base a dos contes animats i a una sèrie d’activats interactives posteriors (dirigides als alumnes però també mitjançant una plataforma de recursos pensats pels professors), la protagonista MedusaJONES i els seus amics transportaran els infants a la bellesa dels fons marins. Allà, coneixeran el món en què viuen algunes espècies marines i entendran els problemes que pateixen per, finalment, aprendre com poden contribuir perquè el mar sigui un indret millor.

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari