Joan Solà

Ahir, dia 27 d’Octubre va morir el filòleg i lingüista, Joan Solà. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 2009 i vice-president de l’Institut d’Estudis Catalans va morir ahir a la nit víctima d’un càncer.

Joan Solà ha publicat més de quaranta llibres i ha dedicat tota la seva vida i la seva carrera acadèmica a l’estudi i la divulgació de la llengua. El juny de l’any passat va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que Òmnium Cultural atorga per reconèixer una persona que ha contribuït a la vida cultural de Catalunya.

Nascut a Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell) el 1940, va estudiar Magisteri a Lleida i el 1965 va rebre el títol de Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, on va fer el doctorat en Filologia Catalana.

Des del 1966 ensenyava lingüística catalana a la UB i en unes quantes institucions, com la UAB, l’Escola de Mestres Rosa Sensat, la Universitat d’Estiu de Prada, la Càtedra Ramon Llull de Mallorca, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Girona. Va escriure una quarantena de llibres sobre llengua i va dur a terme una extensa tasca divulgativa als mitjans de comunicació.
Desde l’Edu3 el recuperem amb el següent vídeo del programa “Caçadors de paraules” on parla sobre la importància de la normalització del català mitjançant el futbol, gràcies a les transmissions de Joaquim Maria Puyal.

(Font: Vilaweb)

Edu3.cat

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari