En aquest programa, nens i nenes europeus, africans, asiàtics i àrabs d’entre 5 i 12 anys responen les mateixes preguntes alhora que il·lustren la seva explicació recorrent a la imatge, el dibuix o la fotografia.
Coincidint amb la celebració del Fòrum Universal de les Cultures 2004, Televisió de Catalunya va crear aquesta producció, on nens i nenes d’arreu del món donen la seva opinió sobre diversos conceptes. L’objectiu principal és mostrar que el fet de néixer en llocs diferents i rebre una educació diferent condiciona la visió que aquests nens tenen del món i de l’entorn, però no, en canvi, la seva capacitat intel·lectual per expressar allò que pensen.
Ho podeu veure en capítols com els següents:
Somies quan dorms. Aleshores, deixes volar la imaginació i les històries que construeixes poden ser ben extravagants. Aquesta és l’opinió general dels nens i les nenes d'”El sol de la nit” quan parlen de somiar. Ara bé, també distingeixen entre els somnis bons i els malsons, que poden arribar a ser esgarrifosos. Moltes vegades són tan reals que et fan riure o plorar de veritat. Els més grans reconeixen que també es pot somiar despert.
Les diferències socials, culturals i econòmiques entre els països dels protagonistes es fan evidents quan parlen del concepte d’ajuda. És a dir, per a uns ajuda significa cuinar, escombrar, portar les vaques a pasturar, assecar l’arròs, etc., i per a d’altres és un acte voluntari, sense cap mena d’obligació.
Tots els nens i les nenes del programa coincideixen que les guerres són dolentes perquè la gent es baralla i mor. Hi ha molts motius perquè es declari una guerra: uns creuen que es produeixen per defensar un país, altres per diferències religioses. El concepte del “dolent” va molt lligat a les guerres, però els nens i nenes afirmen que la vida quotidiana és plena de persones dolentes.
Reflexions més que interessants fetes per persones més que sinceres.
Us convidem a gaudir-les al nostre portal.
Equip Edu3.cat