Els “Paisatges de Mozart” es dibuixen a l’Edu3.cat

Amb aquest programa, Catalunya Música (emissora de Catalunya Ràdio) mostra les ciutats, l’època i la història dels temps de Wolfgang Amadeus Mozart. El presentador, Jaume Radigales, ofereix una completa visió d’allò que li va tocar viure, veure i sentir al geni de Salzburg. L’Edu3.cat recull una trentena de capítols que us permetran endinsar-vos en el període vital d’aquest artista singular.

Paisatges de Mozart

Ràdio Download link Paisatges de Mozart (1)

En el primer capítol, escoltem el treball de Mozart en el món operístic, més concretament en l’òpera còmica italiana de l’òpera bufa per contraposició a l’òpera sèria.

Ràdio Download link Paisatges de Mozart (2)

En el segon capítol, escoltem fragments de “singsfields”, òperes típicament germàniques del segle XVIII entre les quals hi ha obres de Mozart com “El rapte al serrall” i “La flauta màgica”.

Ràdio Download link Paisatges de Mozart (3)

En el tercer capítol, coneixem la importància de la ciutat de Milà, capital de la Llombardia i centre musical de primer ordre en temps de Mozart.

Ràdio Download link Paisatges de Mozart (4)

En el quart capítol, escoltem la importància de la música de cambra, un paisatge molt habitual en la vida i en la trajectòria de Mozart, amb diversos conjunts instrumentals i disposicions tímbriques. Concretament, es tracta la música de cambra per a corda i corda amb piano.

Ràdio Download link Paisatges de Mozart (5)

En el cinquè capítol, tornem a escoltar la importància de la música de cambra, però aquesta vegada per a instruments de vent.

Aquests episodis són només una sisena part de les edicions de “Paisatges de Mozart” disponibles a l’Edu3.cat. Podeu seguir gaudint de la música i la història del geni al nostre portal!

Fins aviat,

Equip Edu3.cat

Deixa un comentari