Curs 2007-2008

Tal com va arribar, se’n va. Els llibres i bolígrafs nous, la cartera estrenada, les il·lusions personals ja s’han gastat i n’ha sorgit una mica més de vida, viscuda amb aquella intensitat que només l’adolescència resisteix. Unes 1050 hores tancats a l’institut, més de cent suportant les classes d’aquell profe nou de rara estampa que la sort us va etzibar sense compassió.

Sento molt si m’he fet pesat, però ja sabeu que molts i moltes de vosaltres també ho sou. De fet, Déu ens va donar la llengua per fer-nos pesats i la literatura per dissimular-ho, o sigui que qualsevol classe de llengua i literatura que es preï ha de ser una lluita entre el pesat que té més anys i els joves pesats que volen usar la llengua, en algun cop estàndard i tot, per treure de dins seu aquelles idees úniques que no poden esperar. Esperar, quin verb més bonic…

Segurament mai més compartirem moments gloriosos com els que s’exposen en aquest bloc, segurament ens oblidarem, segurament el bloc i tot se n’anirà al fons del ciberespai, però les empremtes invisibles de l’educació mútua romandran més enllà del temps i de l’espai. La veritat és que ha valgut la pena fer gairebé una hora de bici al dia per barallar-me amb els veïns premianencs.  He de dir que he après força de vosaltres i que gairebé cada dia heu fet que aquest ofici de predicador pedagògic em continuï fascinant. Ja sé que sembla increïble, però el curs se m’ha fet curt, de fet, gairebé tot es fa curt a partir dels 25.

I bé, ara volareu. Heu de volar tot cercant els vostres somnis. Tanmateix, heu après que els somnis es poden abastar si un se’ls creu dia rere dia i lluita per ells. No podem esperar, per molt bonic que sigui el verb, hem d’anar-hi incansablement, respectant els altres, fent el món millor. Sé positivament que molts de vosaltres fareu que el món sigui una miqueta millor i això em satisfà. Quan jo era jove…(frase mítica) anava a concerts de peluts (sovint pelat) i sentia coses com aquesta. Ara, pelat per la força de la gravetat entenc què significa volar.

I es tornarà ocell per un dia
entre les pedres podrà volar
Això no és cap joc
Deixeu-me volar
Que sóc lliure de fer el que vulgui
no em tragueu la llibertat.

17 thoughts on “Curs 2007-2008

 1. saulo

  Bon dia!!!!

  No marxis JM!! què serà de nosaltres sense tu al cole? jajajaaj
  No de veritat que has sigut el millor dels profes d’aquet any! no hi cap dubte de que no tindrias de marxar…

  Que vagi bé!!

  ens veiem.

 2. Joan Marc Post author

  Gràcies, Saulo, per les teves paraules.
  De fet, no me’n vaig. Simplement, l’any que ve em dedicaré a fer una mica de recerca, que també m’agrada molt. Suposo que ens veurem força. A més a més, tenim un gran professorat a l’IES, o sigui que no cal personalitzar.

  Ens veiem.

 3. Yaiza

  Joaan Marc!

  Bé, ja et vaig dir q no tindríes que marxar, ara que ja estavem començant a distingir quan deies una cosa irònicament i quan la deies de veritat.. jaja
  A mi personalment, desprès de cinc anys amb la mateixa professora de català, m’ha vingut bé un canvi de professor, com se sol dir, un canvi d’aires. Tots em coincidit en que aquest any a passat volant.

  Has ensenyat el millor que has pogut perquè sincerament, si una materia té coses avorrides no es poden fer divertides, encara que es podria dir que has fet les classes suportables, DIFERENTS, i que tots ens em rigut moltíssim.
  He après molt, encara que sóc concient que els accents diacrítics em fallen jajaja

  Vina a visitar-nos de tant en tant!
  i molta sort! 🙂

 4. toni

  Joan marc
  que maco el text
  aquest any amb tu a sigut fabulos
  m’has fet riure
  has fet les classes de català menys tostons
  i as sigut un tiu de puta maraa
  esperuu que et vagi tot genial
  et trobarem a faltar

  toni

 5. mcapella

  Bona revetlla, bon estiu i millor recerca! Et trobarem el curs vinent a faltar ( no t’ho pots ni imaginar!); però procurarem continuar tot allò que ens has ensenyat i que aquest bloc i El fil de les clàssiques, nascuts ambdós per iniciativa i empenta teva, ens siguin un veritable pont fins a la tornada. Bon viatge cap a Ítaca, Joan Marc!

 6. aziza

  hola jm!!
  si et tens que anar doncs que tinguis sort… la veritat esque a mi m’has fet passar mals moments i perdona que sigui massa sincera però es la veritat, però també he de reconeixer que aquells mals moments m’han fet madurar més i he aprés què és el català de veritat, gràcia per haver tingut paciència amb mi quant et preguntava aguna cosa redicula o de lògica, espero de tot cor que tinguis molta sort vagis on vagis… que sàpigues que ets un bon tío encara que ho saps amagar perectament. A mí personalment m’has ensenyat molt, he après moltes coses de tu que abas les extranyava,
  trobrem a faltar auells nervis que es produeixes un dia abans de l’examen que no savem exactament que posaràs es clar típic de Joan Marc…
  Doncs ja he dit tot en que pensava, només hem queda dir-te adeu de tot cor, que tinguis molta sort…
  Adeu per sempre Joan Marc!^^

 7. Joan Marc Post author

  Bé, potser no he estat del tot clar i sembla que me’n vagi a l’altra banda de món. L’any que ve sembla que no faré classe, però alguns dies passaré pels passadissos.
  I el següent suposo que em faran tornar a treballar.

  Gràcies per la sinceritat, Aziza. És una de les teves principals virtuts, o sigui que només l’has d’omorosir una miqueta i ja serà fantàstic.
  D’altra banda, sovint crec que no ensenyo res, o sigui que si has après i tot, doncs tindré unes vacances molt més xules.

  Fins dijous

 8. agm3804

  JoanMarc amo i senyor!!

  hi han rumors k la universitat pompeu fabra pasara a dirse JM ramos.. xD xD

  vinga ens veiem!!
  cuidat

 9. Joan Marc Post author

  Gràcies per les teves paraules, però molt de respecte a en Pompeu. No seríem res sense la seva tasca incansable.
  Bones vacances

 10. Camila

  Joan Marc!! que bonic el text, suposo que per ser professor d’alguna llengua, tots haurien de sabes escriure com tu, però no passa molt sovint.
  M’agradaria dir-te coses diferents a les dels altres companys o potser ser una mica més original o especial per acomiadar aquest preciós any al teu costat, però la veritat és que en aquestes coses no es pot ser especial, per que tu ens has marcat a tots Joan Marc, i per tant tots pensem més o menys el mateix de tu.
  I res més, que espero que passis molt per l’institut i que ens vinguis a saludar i pot ser t’ensenyo algun altre text que estic “treballant”.

  Molta, molta i molta sort!!

 11. Gemma 4rt

  Joan Marc, tu ho has dit ara es hora de volar, de tornar a començar un nou curs, o una nova vida per alguns… Et trobarem a faltar molt a batxillerat, qui ens posara aquestes notes després dels examens tan complicats que ens fas… i sobretot qui ens fara fer videos i mes videos!!!!!

  Bones vacances, un text molt maco!

 12. Javi

  Català, una assignatura que sempre ha acostumat a aburrir-me…

  És curiós, però aquest any també… sí, també m’he quedat sorprès de que una classe de Català pogués ser tan entretinguda. Acostumat a altres cursos, les teves classes han sigut divertides i originals, per no dir el mateix dels exàmens i de les feines que ens feies fer.

  El curs que ve a veure que passa amb l’assignatura.. tornarà a semblar-me un “toston” com en anteriors cursos? Qui sap, amb una mica de sort potser no.

  Sembla estrany, però al final alguns professors (només alguns, eh! xD) arribeu a fer que durant els següents anys us trobem a faltar.

  No tinguis por de passar per l’institut de tant en tant, es cau a trossos però segurament aguanti en peu un temps més.

  Bones vacances, que vagi tot bé.

 13. Joan Marc Post author

  La Camila m’acaba d’oferir el millor al·licient per seguir en contacte: els vostres textos. No dubteu a enviar-me’ls. per molta feina que tingui, són un dels plaers més grans que tinc sempre.

  Bones vacances

 14. Hajar

  Camila te raó, que ens has marcat, despres de tenir uns professors … bastants aburrits, tenir-te a tu ha sigut un plaer, ja sabem que no marxes de l’institut, però no seràn el mateix les classes de català sense en Joan Marc, ni tampoc els seus deures, ni els seus videos, ni els seus blocs, ni els seus examns, i es clar, els seus excel·lents (xd). La veritat que a mi també se m’ha fet curt aquest curs, i espero que el que bé encara se’m faci més curt. Bona sort JMarc, estiguis on estiguis! Bon estiu! Ens veiem al estimat septembre!

  + Hajar

  (Camilaa, no donis ideaas guapa!)

 15. Joan Marc Post author

  Tranquil·la Hajar,

  No posaré deures postcurs. Els bons i les bones de veritat com vosaltres ja sabeu trobar coses interessants a fer. Segur que ho fareu.

  segur que si continues treballant i controles alguna falta, et sobraran els excel·lent. Recorda que l’excel·lent comença el dia que comences a creure en ell.

  Bones vacances

 16. Oriol Moreno

  Joan Marc

  et trobarem a faltar.. espero que tot et vagi molt i molt be..

  Tots tenim que aconseguir que tot ens vagi be.

  Cuidat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *