Perduts

         Començava a fer-se de nit, després de quatre hores navegant podíem veure el primer tros de terra, un tros de llibertat. El viatge no havia estat com nosaltres pensàvem. Vam passar per fortes tempestes i com a conseqüència moltes persones de la pastera es van marejar, entre les quals una mare, embarassada de sis mesos. Ella va tenir la valentia d’emprendre el viatge amb la petita embarcació per poder oferir un futur millor a la seva filla. Fugia del seu país degut a les guerrilles del seu poble que havien assassinat el seu marit per problemes de negocis. El marit era qui portava un sou mínim per a poder alimentar-se, ara no tenien res.

       El cel començava a ennegrir-se. Amb una mica de sort, arribaríem a terra abans de que comencés a ploure. No podíem aguantar més, la situació era insuportable. No teníem lloc per moure’ns, semblava com si estiguéssim lligats amb cordes, presos d’aquella situació que tampoc sabíem si ens portaria cap a un futur millor o si ens enfonsaria en la misèria absoluta. El menjar començava a escassejar, fins i tot havien hagut baralles per un insignificant tros de pa. Alguns no ho van poder suportar i van morir durant el viatge. Per evitar que agaféssim malalties, ens teníem que desfer dels cadàvers, els llençàvem al mar amb l’esperança de no ser els següents. Quan ja era negra nit i només es veien algunes llums llunyanes, vam arribar a la platja i vam desembarcar. Teníem les cames adormides i adolorides després d’haver passat dies asseguts amb la mateixa postura. De sobte es van encendre uns llums potents, que ens il·luminaven la cara i ens encegaven totalment. La Guàrdia Civil. Vam fugir corrents, tot hi que les nostres cames els hi costava reaccionar. La noia embarassada i jo ens vam poder amagar, però…què se suposa que hauríem de fer? Era això el que realment buscàvem?… 

SERGIO JIMÉNEZ

4 thoughts on “Perduts

 1. Joan Marc

  Diria que el principal problema del teu text és que l’has escrit a raig. Això fa que vagis d’unes idees a les altres sense gaire rumb. Per exemple, quan parles de la pastera, ja s’intuïa i potser no calia.
  A més no hi ha gaire coherència en els temps verbals, no se sap si ho expliques mentre passa o després que hagi passat. Hi ha una certa indefinició.
  Se’n ressent, sobretot, la puntuació. Potser caldria algun altre punt i a part i, sobretot, més comes.
  Per exemple, en els CC situats davant de l’oració.
  De moment, un 4.

 2. Joan Marc

  Hola Sergio, el text està bastant bè, però el podries fer una mica més llarg.

  adeu!

 3. toni

  vale sergi has aprovat! pero si vols plorar, aqui em tens com un amic teu!

  testimu! aqui per sempre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *