Ara és hora de fer Διαίτα, -ης!

Amb el bon temps, hi ha gent que es planteja de fer dieta; però què vol dir fer dieta a l’antiga Grècia, què n’hem heretat i quin origen etimològic té el nostre mot? Coneixeu més mots derivats de Διαίτα, -ης?

Clàudia Cazaux Cuberas
2n batx C

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Ètims grecs, General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Ara és hora de fer Διαίτα, -ης!

  1. Clàudia, em sembla bé que recuperis el mot i el sentit grec de fer dieta tot enllaçant el treball de recerca de les companyes de classe, Ana Maria i Rebeca! Per als grecs, certament, fer dieta no era voler aprimar-se amb una dieta molt estricta sinó tot un estil de vida saludable!

  2. Abril Ramos diu:

    La Dieta Mediterrània és un estil de vida, no només un patró alimentari que combina ingredients de l’agricultura local, les receptes i formes de cuinar pròpies de cada lloc, els àpats compartits, celebracions i tradicions, que unit a la pràctica d’exercici físic moderat però diari afavorit per un clima benigne completen aquest estil de vida que la ciència moderna diu que aporta benefici a la nostra salut, fent d’ella un excel·lent model de vida saludable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *