La terminologia de l’amor d’arrel llatina

Actualment formem part del nostre imaginari visual col·lectiu molts molts elements relacionats amb l’amor que coneixen el seu origen a l’antiga Roma. Un exemple pot ser la celebració del dia de Sant Valentí, la llegenda del qual està situada a l’antic imperi romà; molts dels símbols que s’utilitzen en aquest dia per a representar l’amor que se sent envers una persona es relacionen també amb la mitologia romana, per exemple el déu de l’amor Cupido, i amb la literatura, el conte de Psique i Cupido dins L’ase d’or d’Apuleu. Hic et nunc, tractarem el lèxic amorós d’arrel llatina després d’haver vist els diferents tipus d’amor.

Roser Barraca
2n Batx. Llatí

Aquest article s'ha publicat dins de Del llatí al català, Ètims llatins, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a La terminologia de l’amor d’arrel llatina

  1. Retroenllaç: Ai, l’amor! | El fil del mite grec

  2. Retroenllaç: La terminologia de l’amor d’arrel l...

  3. Mar Cruz Viladoms diu:

    Bonum diem!
    No sabia pas que per exemple, el dia de St. Valentí provingués d’una llegenda romana; i que tantes paraules catalanes tinguèssin una arrel i significat que proovenen del llatí. Diàriament, les persones utilitzem la paraula amor; i és una cosa curiosa saber tota aquesta informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *