Hi havia una vegada una gossa que es deia Laila. Tenia el cos prim l,a cara rodoneta i els ulls de color marró i negre. Tenia les potes curtes  iel pel de color marró i negre. Era agradable i juganera. Tenia un any. Vivia en un petit poble que es diu Foradada . No tenia amos, estava abadonada.

S’alimentava de les sobres de les escombreries i d’algunes coses que li donaven els veins. Un dia quan anava passejant va veure un conill i el va perseguir fins arribar al bosc. Quan va aixecar el cap es va adonar que s’havia perdut. Va començar a buscar algun poble  però cada vegada es trobava més lluny de casa. Al mig del bosc va escoltar uns sorolls. En aquell moment van aparèixer  alguns porcs senglas molt enfadats. Tenien gana.

Els porcs senglars van rodejar a la gossa. La gossa va pensar <<com ho faré per escapar-me?>>.De repent van escoltar persones que feien una acampada i els porcs senglars van fugir. La gossa va anar cap a on eren les persones perquè tenia molta gana. Quan les persones la van veure li van donar menjar.

Al dia següent les persones van portar a la gossera més propera que hi havia. A la gossera la van cuidar molt bè. Un dia una familia que volia una gosseta la va adoptar i la van cuidar molt bé . La Laila estava molt contenta amb ells.

 

NOM:Elisabeth

DATA:23/02/2023

CURS:4t