EL REFUGI DEL TAREK 2. LISMEL

El dimecres van arribar a la capital de Bulgària, Sofia, travessant Sèrbia i Croàcia. La Lola es va parar a les duanes i no van tenir cap problema que l’ Ariadna anés a la cabina.La Lola va trucar a la Rita i va començar a parlar del mal comportament de l’Ari i la Rita va dir que aprofités ja que tenía l’Ari.A l’hora de dinar van repartir els macarrons que tenién i de sopar l’Ari va menjar un iogurt i una amanida.Dijous van passar per Sofia fins a Burgas.
La lola va engegar l’emisora.Al cap d’una estona van arribar a Burgas i van descarregar el camió.Van descansar dos dies a Istambul visitant la ciutat.Quan van tenir el camió carregat de colors van agafar el camp de tornada.

Diumenge van sortir d’hora,encara no havia sortit el sol.La mare voila arribar fins a la capital de Croàcia,l’Ari recordava el paisatge de Bulgària i de Sèrbia,eren més bonics.L’Ari va començar a recitar la taula del set perquè la mare era una aburrida ,l’Ari es va equivocar expresament per animar a la mare però no ho va conseguir.A la tarde la mare va trucar a la Rita i van parlar de l’empresa perquè a la mare no li agradava ser camionera ,al cap d’una estona va penjar.Van arribar a Zagreb a la nit.La mare estava molt cansada i s’en va anar a dormir i l’Ari també però no dormía sentía sorolls extranys,es va aixecar i va anar a veure que era.Va veure un nen més dran que ella.El nen no volia que s’acostès i va començar a parlar molt ràpid en el seu idioma.Després es va tranquilizar.L’Ari li va dir el seu nom I ell el seu Tarek.Després li va donar galetes i li va explicar una mica d’ell I van buscar coses de refugis.
El Tarek li va explicar amb dibuixos que ell estava jugant al seu jardí i que va vaure una bomba a casa i va matar a la seva famíla .Després va començar a plorar .Després es va tranquilitzar una mica.Al dibuix hi havia un altre nen plorant sense cara.

El dilluns havien de fer nou hores més de Zagreb fins a Mònaco.Van veure muntanyes,llacs,cascades…
El Tarek estava amagat a la llitera tapat amb mantes,també va aconseguir donar-li alguna cosa de menjar i de beure.
La mare aquell dia es va posar una samarreta sense frases era increible.El Tarek i ella es van quedar la nit anterior desperts i així el Tarek li va explicar el que li va passar.Al Tarek no li quedaven familiars.El Tarek abans d’amagar-se al camió estava amagat a una furgoneta lila de hippies.A les dues de la tarda va trucar al Bru.La Lola estava molt nerviosa perquè era ell però va contestar i van parlar una estona.Després van penjar,L’Ari va pensar un moment en el Tarek,la Lola va trucar a La Rita i es va disculpar per lo de abanns.L’Ari li va dir que portava una samarreta sense frases la Rita pensà que tenia nòvio,però,només era un amic.La Rita li va dir quevolia fer a la vida,
però no ho sabia així que la Rita es va acomiadar i va penjar.Després l’Ari es va a dormir,tenia son i va somiar que arrossegava una garrafa buida i al voltant seu tenia morts.Després es va despertar i la mare li va preguntar si estava bé.Després l’Ari va dir al Tarek que sortís de la cabina per si la mare volia anar a l’hora de dinar i l’Ari li va donar part del seu menjar al Tarek.Ja eren a Itàlia.El Tarek li ensenyà un dibuix d’una barca amb molta gent i
i a la sorra jeia el seu germà l’Amir,estava mort.La mare va cridar a l’Ari per dinar i va agafar un grapat de terra i se l’acostà al nas.Aquella olor de terra humida li recordava a l’hort de l’avi.El Tarek després va dibuixar un ull
gran.L’Ari no entenía res.A la tarda i després a la nit es van dirigir a Mònaco.El Tarek va sortir del potapalets
i es posà a la cabina.La mare va dir que aniria a la presó pels delictes que havia fet.A la nit van arribar a l’estació de Mònaco.La mare va pitar el Tarek es va espantar i el van descobrir.La mare s’enfadar moltíssim però després es tranquilitzar .L’Ari va dir que va plorar una llàgrima ,i que mai l’havia vist plorar.

Una policia va parar el camió de la Lola perquè portava el Tarek i a l’Ari a la cabina.La policia li va preguntar si eren els seus fills I la Lola va dir que eren els seus fills però la policia no s’ho va crecer.També l’Ari va dir que venden de Portbou.La policia va dir que no se li assemblaven gens.Els havien enxampat.L’Ari va dir que era el seu germà li feia por la carretera i que el seu pare era més ros que ella. La senyora els va deixar sola i va anar a parlar amb la seva mare.Després els van portar toas a la comisaria.La mere estava nerviosa.Quan van arribar la ,are va anar amb un altre policia.El Tarek i l’Ari es van quedar amb un altre policia amb una trena pèl-roja i l’Ari va pensar que preferia no veure les tonterías de Bob Esponja.L’Ari li va explicar com es va colar al camió el Tarek.Després de molta estona va arribar un jutge,desrés una de Serveis social i es van emportar al Tarek a un centre
d’acollida.L’àvia l’Ari i el Roc se’n van a casa.Van arribar a les tres de la matinada.

L’endemà era dimecres l’Ari es va despertar i abans d’obrar els ulls va sentir un braç ,era la mare que li sestava abraçant.L’Ari va arribar adormida a casa i la mare la va posar al llit.L’Ari no parava de pensar en el Tarek.Es preguntà que estava fent en aquell moment i si la trobava a faltar.Quan es va despertar la mare li va dir que no anés a l’escola que es quedés a casa descansant,també li va dir que eolia estar amb ella.La mare va dir que avui farien un dinar de luxe, l’Ari va preguntar si podrien menjar el que vulgui perquè pensaba que li semblava grassa.La mare va dir que nomás li preocupava la seva salut.L’Ariadna va començar a parar la taula al menjador.L’Ari es va posar la roba bonica, es va posar un vestit molt bonic,l’Ariadna trobava extrany el que feia la mare un dinar de luxe Ella pensà que ha de dir alguna cosa.l’Ari s’adonà que s’havia aprimat però no li importava.L’Ari va dinar descalça va pensar que la mare la deixaria.Quan estaven tots a taula l’Ari es va sorprende molt la mare s’havia tallat el cabell i anava molt guapa.També va vender la Rita que també nava molt guapa en uns minuts l’Ari va pensar en el Tarek i el Bru,van dinar amb silenci.Després de dinar la mare va dir que voila fer a la vida, eolia ser pagesa,volia recuperar l’hort del seu pare,l’àvia es va preocupar per l’empresa de camions van començar a discutir,la Rita li va dir a l’àvia que ella podia treballar.La mare va dir que faria conrreu ecològic.Va demandar permís a l’àvia i va dir que si al Roc li va preguntar si volia l’empresa i va dir que no.A la Rita li van preguntar que volia fer a la vida va dir camionera.

Així que li van donar l’empresa.Al’hora de dormir l’Ari va dir a la mare que a ella no li avíen preguntada que eolia fer a la vida la mare li va preguntar però ella va dir que no ho savia.La mare li va dir a l’Ari que tornaría a l’escola del poble.L’Ari va preguntar si ella era un error i la mare va dir que no.Abans d’amar a dormir va donar-li un petó i se’n va anar a trucar al Bru.

Ja fa un mes que sòn al poble a l’Ariadna el poble li sembla petit,està dalt un turó.La mare segue esperant lo del judici veure si s’ensurt.Ja han començat a brotar plantes a l’hort, el Roc ajuda a conrear la terra, de moment perquè ell vol ser un discjoquei .El Bru també ajuda i diu que portarà als seus fills.S’han obre perfil a les xarxes socials per vendre aquestes coses, la Rita està a punt de treure’s el títol de transportista de mercaderies. Al cole a l’Ari li han fet moltes abraçades,a la falda tenia els dibuixos del Tarek.