IMATGES: Recurs per treballar la comprensió Inferencial.

Avui us presentem una activitat cooperativa per treballar unes de les habilitats que els alumnes han d’activar i automatitzar per ser un lector competent: la realització d’hipòtesis sobre el contingut i la comprovació d’aquestes. Aquestes habilitats es troben dintre del que es coneix com la comprensió lnferencial, aquesta, segons Català (2007)“és la veritable essència de la comprensió lectora, ja que és una interacció constant entre la persona que llegeix i el text”. (pp. 11). Es fa patent, doncs, que és important desenvolupar-la en els nostres alumnes.

esquema_fotoperiodismeL’objectiu de l’activitat que es proposa a continuació és oferir als alumnes l’oportunitat d’activar la comprensió inferencial, però no des de la lectura del títol o d’un fragment de text, sinó des d’una cosa, especialment amb nenes que mostren dificultats en la lectura, molt més atractiva i que no genera un rebuig inicial: la imatge. A més a més, l’organització de l’activitat està pensada per crear un interrogant, el qual, motiva a l’estudiant a descobrir si el que ha intuït és cert o no.

Altres aspectes que es treballen són la comprensió crítica i l’expressió oral.

Voleu saber més? Doncs clica aquí.

Aquest article ha estat publicat en Cicle Mitjà, Cicle Superior, Comprensió, Lectura, Llengua, Primer cicle ESO, Treball cooperatiu. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *