ESTACIONS D’ACTIVITATS DE LLENGUA A EDUCACIÓ INFANTIL

CRISTINA SOTOCA gran amiga i col·laboradora d’aquest bloc, ha volgut compartir un seguit d’idees, recursos i materials que ella mateixa ha elaborat i aplicat amb els seus alumnes de P5.  Segueix la metodologia de racons de treball de llengua o el que ella anomena “ESTACIONS D’ACTIVITATS” on es treballa la lectura, la consciència fonològica i l’expressió oral.

Tot seguit us comparteixo les propostes elaborades per la Cristina:

ESTACIÓ DE LECTURA DE PARAULES:

L’objectiu és llegir paraules i col·locar-les sota la imatge corresponent. Després es poden autocorregir amb la part on apareix la imatge i la paraula que la designa. Les paraules estan classificades amb diferents nivells de dificultat: 1, 2 o 3 síl·labes.

lecturamono lecturabi lecturatriESTACIÓ: QUI ÉS QUI?

Amb les fotografies dels nens i nenes de la classe i amb el suport d’una tarja per elaborar les preguntes els alumnes han de donar pistes per tal que, els altres, puguin endevinar de quin nen/a es tracta. Per ajudar-los, la Cristina ha creat una plantilla per tal que puguin estructurar bé les preguntes amb el suport de pictogrames.

quiesqui

ESTACIÓ: PESCAR LLETRES (correspondència majúscula-lligada)

Per fer aquesta activitat cal tenir lletres de pal amb iman i unes canyes de pescar fabricades per nosaltres mateixos amb pals de “pinxos” ben llargues i cordill de ràfia. A la part final del cordill s’hi enganxa un clip ben gruixut i gran. L’objectiu és que l’alumne “pesqui” la lletra de pal corresponent a una targeta de lletra lligada que prèviament ha escollit. D’aquesta manera es treballa la correspondència de les dues lletres, la coordinació viso-motriu i la concentració. A més de compartir la seva idea, també ens ofereix les seves targetes de lletra lligada:

lletres1

ESTACIÓ: PER QUINA LLETRA COMENÇA?

L’objectiu és discriminar el so inicial d’un seguit de dibuixos. Es necessiten targetes de vocabulari (amb la paraula escrita darrera i així poder-se autocorregir). Es posen les cartes al mig de la taula, de manera que es vegi la imatge. Els nens agafen una carta, per torns, i han de dir el so de la lletra inicial. Per tal de registrar les respostes correctes la Cristina ha creat una graella on, si ho han dit bé, poden avançar una casella i si ho diuen malament baixen una casella del taulell. Guanya el primer que arriba a atrapar el botó. Hi poden jugar fins a 4 alumnes.

botons

 

Per elaborar el material d’aquest joc us recomano visitar la pàgina de l’ELENA GARCIA: La caseta, un lloc especial on ella mateixa ha elaborat un joc que anomena “VEIG, VEIG, UN PARAULA QUE COMENÇA PER LA LLETRA…” i on hi podem trobar un seguit de targetes amb pictogrames molt útils per portar a la pràctica la idea de la Cristina. Cliqueu AQUÍ per accedir-hi.

Moltes gràcies per compartir! És genial veure la vostra entrega i generositat al compartir no només les vostres idees sinó també els materials i recursos per portar-les a la pràctica. Gràcies per enriquir la nostra tasca!

Cliqueu AQUÍ per descarregar TOT el material directe del GOOGLE DRIVE

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Expressió, Imatges, Jocs, Lectura, Llengua, Organització i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a ESTACIONS D’ACTIVITATS DE LLENGUA A EDUCACIÓ INFANTIL

 1. Elena diu:

  Hola Yolanda…moltíssimes gràcies per compartir els recursos al teu bloc…una abraçada

 2. Yolanda Cruel diu:

  Dona gust entrar al blog, s’ha convertit en un lloc indispensable.
  Moltes felicitats a la Cristina, per la feina ten ben feta, i milers de gràcies per voler compartir-ho.
  És un plaer trobar-se personetes amb una vocació tan gran.

  Yolanda, com sempre, gràcies per crear aquest espai d’intercanvi.

 3. orianna diu:

  Gràcies pels jocs” Són molt bons! Però no els sé baixar. Com ho puc fer? Calameo no em dóna l’opció de baixar-ho.
  Gràcies

 4. Hola Orianna,
  Des de fa un temps Calaméo, la plataforma que feiem servir per penjar i compartir els materials, va desactivar les opcions de descàrrega i impressió (ho expliquem al bloc a la banda laterial dreta) de manera que aquestes dues opcions només estan actives a la versió de pagament. Per aquest motiu vam decidir anar passant tots els materials al Google Drive del compte del bloc cosa que és costosa i requereix molt de temps. Mica en mica ho anem aconseguint de manera que tots els articles puguin anar acompanyats del corresponent enllaç de descàrrega.
  En aquest cas, al final de l’article veuràs, amb lletres vermelles, veuràs l’enllaç de descàrrega dels materials.
  Ja ens comentaràs si t’ha anat bé i si ho has pogut descarregar i aplicar correctament.
  Estema a l’espera!
  Per altra banda, si tens material per compartir ja saps que ens ho pots fer arribar a blocrecursosee@gmail.com
  Gràcies per comentar i fins aviat!
  Iolanda Roset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *